Proteste la Guvern, la Cotroceni și în țară. Manifestanții susțin că nu l-au văzut pe Iordache în Piața Victoriei

Publicat: 10/02/2017, 23:22
Actualizat: 26/03/2019, 04:37

Protestele au continuat, vineri seară, în București și în țară. Contestatarii OUG 13 și ai Guvernului Grindeanu au protestat pentru a 11-a zi consecutiv în Piața Victoriei din Capitală, dar și la Timișoara, Cluj sau Sibiu. De partea cealaltă, manifestațiile organizate pentru susținerea Guvernului și demisia lui Klaus Iohannis s-au desfășurat pentru a șasea zi consecutiv în Capitală, în fața Palatului Cotroceni, dar și la Alba Iulia, unde protestatarii au profitat de prezența președintelui pe pârtia de schi din Munții Șureanu și au scandat „Iohannis schiază, Alba protestează”, cerând demisia șefului statului.

UPDATE 23:18S-a încheiat și protestul din Piața Victoriei. În jur de 2.000 de persoane au participat la manifestația din fața Guvernului pentru a unsprezecea zi consecutiv.

UPDATE 22:44Protestul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat vineri seară, câteva sute de persoane participând la manifestație pentru a șasea zi consecutiv.

UPDATE 22:30 Numărul protestatarilor a depășit 4.000 la Timișoara. Mulțimea mărșăluiește pe străzile din oraș, manifestația începând în Piața Victoriei, cu intonarea imnului național. De asemenea, la Cluj Napoca protestează 1.500 de oameni care au lansat imnul „#Rezist”, dedicat evenimentelor din ultimele zile.

UPDATE 21:49Vineri seara, la Alba Iulia a avut loc prima mișcare de protest împotriva lui Klaus Iohannis. Între scandările protestatarilor s-a numărat și „Iohannis schiază, Alba protestează”, cu trimitere la faptul că șeful statului s-a relaxat, vineri, la schi în Munții Șureanu.

Surse oficiale au confirmat corespondentului MEDIAFAX că șeful statului a schiat, vineri, la Șureanu, unde altitudinea maximă este 2.010 metri, zăpada excelentă, vremea rece, iar pârtiile impecabil pregătite. Klaus Iohannis s-a fotografiat alături de doi tineri, care au postat imaginea pe rețeaua de socializare Facebook, însoțită de descrierea „Onoare pentru noi, onoare pentru țară, #rezist”.

Nu este pentru prima dată când Klaus Iohannis schiază în județul Alba, mai multe persoane declarând corespondentului MEDIAFAX că l-au mai văzut pe președinte în Munții Șureanu. Stratul de zăpadă bătătorită la Șureanu, unde în ultimele zile a nins din abundență, măsoară peste 50 de centimetri grosime, iar în afara pârtiilor circa 150 de centimetri.

UPDATE 21:25 Traficul în zona Piața Victoriei este parțial blocat.

UPDATE 21:13 Manifestanții din fața Guvernului au cântat imnul și au aprins, din nou, luminile telefoanelor.

UPDATE 20:57 Protestatarii de la Palatul Cotroceni au dansat o horă în timpul protestelor.

UPDATE 20:46Peste 2.000 de protestatari sunt vineri seara în Piața Victoriei din Timișoara, scandând împotriva Guvernului.

Acțiunea a început cu intonarea imnului României, iar apoi oamenii au început să strige „Rezistăm, nu cedăm”, „Unitate”, „România”, „Grindeanu, ai pătat onoarea din Banat” sau „Explică-ne, vrem să știm de ce”.

În fața mulțimii a ajuns și un solist care a cântat mai multe melodii, printre care și piesa „Timișoara”, compusă în timpul Revoluției din Decembrie 1989, în timp unii manifestanți au început să danseze pentru a se încălzi.

UPDATE 20:45Peste 1500 de persoane participă, vineri seara, la protestul din Piața Unirii, din Cluj Napoca, iar unele au adus cu ele steaguri tricolore și continuă să ceară demisia Guvernului Grindeanu, iar un protestatar a anunțat lansarea imnului „Rezist”, compus de niște artiști clujeni care doresc să rămână anonimi.

Participanții la protest au afișe cu mesaje precum ” 1784 – Horea, toți să trăiască din muncă” sau „Dragnea, Tăriceanu și alți șobolani răspândesc ciuma”, iar unul dintre ei a anunțat că s-a lansat pe o rețea de socializare imnul „Rezist”, compus de niște artiști clujeni care doresc să rămână anonimi.

„România-i țara mea, și nu vreau să plec din ea, la TV mă minți frumos, ți se pare că-s cam prost, m-am trezit și nu mai dorm. O dorință sinceră, țara mea să fie liberă, strig tare – rezist și visez-„, sună câteva din versurile imnului.

„Nu ne lăsăm, venim la proteste cât va fi nevoie, acest guvern care a făcut o hoție pe care ne chinuim să o reparăm, nu ne reprezintă, nu mai avem încredere în Grindeanu. Demisia ministrului Justiției, Iordache, este un prim pas, dar mai trebuie să cadă și alte capete”, a spus un alt protestatar.

Manifestanții au pornit în marș prin centrul orașului și scandează „Demisia”, „Uniți salvăm toată România”.

UPDATE 20:44 La Sibiu sunt circa 1.000 de protestatari care s-au adunat în Piața Mare și au plecat în marș pe străzile orașului, scandând împotriva Guvernului Grindeanu.

„Ar trebui să le fie rușine și să plece. Jos Guvernul! Vin aici din noaptea neagră pentru justiție, atunci când s-a dat ordonanța 13. Că s-a retras și a demisionat Iordache nu e suficient. Jos Guvernul”, a declarat Elena Trucă.

În jur de 2.000 de persoane au mers pentru a zecea zi consecutiv în Piața Victoriei ca să protesteze în fața Guvernului, exprimându-și nemulțumirea față de Executiv.

Cei mai mulți dintre manifestanți susțin că nu l-au văzut în piață pe fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, deși acesta a declarat, vineri, la plecarea de la minister, că a fost în Piața Victoriei și că mulți dintre protestatari nu cunoșteau conținutul actelor normative promovate de minister.

„Eu nu. Sau poate nu l-am recunoscut”, a declarat, pentru Mediafax, un protestatar.

„Nu nu , nu l-am văzut. Suntem aici ca să demitem acest Guvern, să plece domnul Dragnea, să plece domnul Tăriceanu, să plece toți penalii din Parlament, toți care sunt condamnați să iasă din politică și să ne scutească. PSD să guverneze cu oameni cinstiți și corecți pentru că au fost aleși”, a spus, pentru Mediafax, un alt manifestant.

„Nu. Ce să caute aici? Nu are curaj să vină. Nu l-am văzut. Sunt de la 5 aici și nu l-am văzut. Cum să apară aicea? Imposibil!”, a mai declarat, pentru Mediafax, un protestatar.

La ora transmiterii știrii, traficul în zona Pieței Victoria nu este blocat sau restricționat.

Și la Palatul Cotroceni, cei circa 200 de manifestanți anti-Iohannis și pro-PSD au venit cu vuvuzele și scandează „Demisia”, „DNA, fără cucuvea!”, „Suspendare pentru instigare!”, „Ieși afară, trădător de țară!”.

Bulevardele Eroii Sanitari și Gheorghe Marinescu sunt blocate parțial, la ora transmiterii știrii.

Este a șasea seară în care manifestația pro-guvernamentală are loc în fața Palatului Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...