PROTESTE LA UNIVERSITATE. Câteva sute de manifestanți anti-Băsescu au ieșit în piață, după decizia Curții Constituționale

Publicat: 21/08/2012, 23:55
Actualizat: 24/08/2012, 16:32

Sute de persoane au participat marți seară, în Piața Universității din Capitală, la un miting anti-Băsescu, în timp ce în Piața Victoriei, în apropiere de sediul Executivului, câteva zeci de oameni au scandat contra guvernului și a premierului Victor Ponta. Protestatarii anti-Băsescu au blocat traficul și au scandat împotriva președintelui. Curtea Constituțională a invalidat astăzi, cu 6 voturi la 3, referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, desfășurat în din 29 iulie. Decizia va fi comunicată Parlamentului și publicată în Monitorul Oficial, după aceea Băsescu putând să revină la Cotroceni.

Gândul a transmis LIVE TEXT

UPDATE 23:45 Protestatarii au eliberat Piața Universității. Polițiștii se pregătesc să redeschidă circulația.

UPDATE 23:00 În Piața Universității au mai rămas aproximativ 80-100 de persoane.

UPDATE 22:36 Aproximativ 200 de protestatari se mai află acum pe carosabil în Piața Universității. Aceștia strigă:”Du-te-n secuime să scăpăm de tine!”, „Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, „Libertate!”, „Solidaritate!”. În zona Teatrului Național mai sunt, de asemenea, aproximativ 100 de persoane.

UPDATE 22:19 Crin Antonescu a declarat, la Antena 3, că este nevoie de presiune publică pentru ca Traian Băsescu să demisioneze, el arătând că acesta nu mai este un președinte legitim al României și doar astfel poate fi convins să renunțe la mandat.

UPDATE 22:05 În Piața Victoriei sunt aproximativ 100 de protestatari.

UPDATE 22:04 Manifestanții de la Universitate au rupt gardurile de la marginea trotuarului și se află pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Traficul rutier în zonă este deviat.

UPDATE 21:57 În jur de 500-600 de protestatari se află pe carosabil. Aceștia scandează împotriva lui Traian Băsescu. „Băsescu, la pușcărie!” și „Demisia!”, strigă cei aflați în Piața Universității. Pe un panou din piață este transmisă emisiunea difuzată acum de Antena 3.

UPDATE 21.36O parte a protestatarilor de la Universitate, care participă la o manifestație anti-Băsescu, au ocupat carosabilul, iar jandarmii aflați în zonă pentru asigurarea ordinii s-au așezat în dispozitiv și sunt pregătiți să intervină.


Peste 200 de persoane participă marți seară, în Piața Universității din Capitală, la un miting anti-Băsescu, în timp ce în Piața Victoriei, în apropiere de sediul Executivului, câteva zeci de oameni scandează contra guvernului și a premierului Victor Ponta.

Cei de la Universitate, adunați pe trotuarul dinspre Teatrul Național, protestează de la ora 14.00, după anunțarea deciziei Curții Constiționale (CC) prin care a fost invalidat referendumul de demitere a lui Băsescu. O parte a lor au manifestat, încă de dimineață, în fața sediului CC, după care s-au mutat la Universitate.

Oamenii agită steaguri tricolore, scandează contra lui Traian Băsescu și afișează pancarte cu mesaje ca „Tu nu mă reprezinți, eu nu te vreau”, „Noi nu te mai vrem președinte”, „Jos golanul!”, „Rușine, CCR!”, „Băsescu, vino aici, să coabităm împreună!” sau „Băsescu, groparul României și al democrației”.

Unii protestatari susțin că au manifestat la Universitate încă din ianuarie, când manifestațiile anti-Băsescu au avut ca pretext scandalul Arafat-Legea sănătății. „Nu o să mai plecăm din Piața Universității decât în momentul în care Traian Băsescu va alege să-și dea demisia, așa cum a hotărât poporul la referendum”, a spus unul dintre protestatari.

În Piața Victoriei, susținătorii lui Băsescu scandează numele președintelui suspendat și cer demisia guvernului, prin scandări ca „Guvern mincinos, jos, jos, jos!”. Pe pancartele aduse la manifestație sunt scrise mesaje printre care „Traiane, scapă-ne de bolșevici!”, „We love you, Băse!”, „Ponta, demisia!” și ” Mr. Ponta: Copy-Paste «DEMOCRACY»”.

„Suntem aici încă de la suspendarea lui Traian Băsescu. Am venit aproape în fiecare seară, pentru a susține democrația din această țară”, a declarat una dintre persoanele aflate în Piața Victoriei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”