PROTESTUL taximetriștilor din București vine cu RESTRICȚII de circulație. Care sunt rutele OCOLITOARE

Publicat: 12/02/2019, 18:55
Actualizat: 25/03/2019, 22:47

Confederația Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat aprobarea desfășurării unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00. Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber, potrivit Primăriei Capitalei.

Conform Primăriei Municipiului București, organizatorii protestului au renunțat, deocamdată, la protestul din 14 februarie.

„La solicitarea expresă a reprezentanților Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie și să renunțe la cel din data de 14 februarie, solicitat initial, dar au precizat că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate în urma acțiunii de maine, la sfârșitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul”, se mai arată în comunicat.

COTAR amenință Guvernul: Vom bloca Bucureștiul cu autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară

La rândul său, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) anunță că reia protestele de stradă, „împotriva lipsei de reacție a Guvernului față de cerințele transportatorilor autorizați care își desfășoară activitatea legal” și că 2.000 de mașini vor fi parcate miercuri în fața Guvernului, iar taximetriștii vor protesta pentru a cere respectarea legii de către autorități, între orele 9:00-15:00.

PROTESTUL taximetriștilor din București vine cu RESTRICȚII de circulație (1)

Tot miercuri se vor mai organiza proteste, unde s-au aprobat, la Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Zalău și Slatina.

„Ieșim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenția Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Șova, devenit ulterior ministru al Transporturilor și demis recent. Am cerut de nenumărate ori eliminarea acelei sintagmei din lege care a fost introdusă pentru a împiedica autoritățile care ar putea stopa pirateria din Transporturi.

Ieșim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curții Europene de Justiție, care a decis că aplicațiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcționează în România, iar UBER ,Taxify ,Bla Bla Car și Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislația pentru Transporturi și taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

COTAR amenință că, dacă Guvernul nu va soluționa problema, va mai organiza un miting de amploare, în perioada 27-28 februarie, când „vor bloca Bucureștiul autocare, microbuze și taxiuri din întreaga țară”.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România cere Guvernnului să rezolve situația și „să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece și taximetriștii fără licență și fără autorizație sunt falși transportatori de persoane”.

PROTESTUL taximetriștilor din București vine cu RESTRICȚII de circulație

Cu ocazia protestului taximetriștilor în Piața Victoriei, în zilele de 13 și 14 februarie, în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competență, în sensul restricționării temporare a traficului rutier sau atunci când situația va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricții de circulație:

– pentru manifestația publică, din Piața Victoriei, începând cu ora 06.30, se va restricționa traficul rutier pe Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se permanent circulația pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

– la nevoie, se va restricționa traficul și pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei;

– începând cu ora 06.30, circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor și Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

Rute ocolitoare:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;

– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești.

Firea:Cer Guvernului rezolvarea conflictului

Primarul general, Gabriela Firea, solicită Guvernului să găsească o cale de dialog cu taximetriștii, pentru a se evita astfel problema traficului din centrul Capitalei.

„Solicit Guvernului României, personal dnei Prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureștiului. Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este și motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureștenii să fie victime colaterale în această dispută, mai ales că problema nu este una locală, ci generală la nivelul întregii țări”, susține Firea.

Foto: Hepta

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic