PSD anunță că depune plângere penală împotriva lui Rareș Bogdan și Florin Cîțu, care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat

PSD anunță că depune plângere penală împotriva lui  Rareș Bogdan și Florin Cîțu, care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat
Publicat: 13/08/2019, 13:19

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi -falsificat- datele financiare și că ar fi -furat 10% din PIB- sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională. (…) Afirmația că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanții PNL. Prin urmare, PSD anunță că va face o plângere penală împotriva reprezentanților PNL care au formulat și au răspândit în mod iresponsabil astfel de informații, cunoscând caracterul fals al acestora și efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naționale”, a transmis PSD, într-un comnicat de presă remis Mediafax.

Social-democrații precizează că acuzația că PSD ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate este contrazisă de rapoartele autorităților.

„De asemenea, acuzația că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani și jumătate” și că banii ar fi ajuns la PSD și ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităților care au desfășurat controale asupra modului în care au fost cheltuiți banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol și a unei grave inconștiențe privind implicațiile pe care un astfel de demers le poate avea”, se mai arată în comunicatul de presă remis Mediafax.

PSD susține, totodată, că acuzațiile PNL la adresa guvernului pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele dinanciare oficiale.

„Aceste acuzații – lipsite de orice acoperire factuală și formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor și a cetățenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naționale și a climatului social.

Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală”, mai transmite PSD.

Reacția vine în urma acuzațiilor senatorului PNL Florin Cîțu, care susține că PSD-ALDE a furat aproximativ 10% din PIB în ultimii doi ani și jumătate.

„Trebuie să aflăm adevărul despre cât de mare este gaura în urma jafului celor de la PSD-ALDE. Trebuie să aflăm câți bani au furat de la buget. Estimez că vorbim de aproximativ 10% din PIB furat în ultimii doi ani și jumătate. Bani care au ajuns la PSD-ALDE”, a scris Florin Cîțu, marți, pe Facebook.

Și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a acuzat guvernul că a furat 10% din PIB.

„10% din PIB furat în ultimii 2 ani și jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă și Teodorovici. Ei nu au semnat declarația olografă că își asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenției scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii și pensii au luat credite. Deci: Ce ați făcut cu banii?”, se arată în postarea europarlamentarului liberal, de pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Beckham vs Wahlberg în instanță. De ce au ajuns cei doi foști prieteni la război
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?