PSD: Opțiunea prelungirii perioadei de activitate până la 70 de ani, un dar otrăvit. Ne opunem / Guvernul PNL se împrumută până la 45% din PIB

PSD: Opțiunea prelungirii perioadei de activitate până la 70 de ani, un dar otrăvit. Ne opunem / Guvernul PNL se împrumută până la 45% din PIB
Publicat: 11/12/2019, 10:40

„PSD se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani. PSD atrage atenția că propunerea prim-ministrului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani, reprezintă un prin care se încearcă realizarea primului pas în creșterea vârstei de pensionare”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis MEDIAFAX.

Social-democrații susțin că declarațiile recente ale reprezentanților PNL arată că această măsură este avută în vedere de Guvern, „chiar dacă nu s-a luat o astfel de decizie și nu s-a discutat un astfel de proiect”.

PSD atrage atenția că în România nu se poate discuta de majorarea vârstei de pensionare la nivelul altor state europene, în condițiile în care speranța de viață din România este mai mică cu 8 ani față de media UE”, se mai arată în comunicatul PSD.

Ludovic Orban a declarat că nu există la Ministerul Muncii un proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Premierul a precizat că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârsta, dacă doresc acest lucru.

„Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părți. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educație, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze și după vârsta de 65 de ani, în măsura în care își păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare.

PSD: Guvernul anunță că se va împrumuta până la 45% din PIB, de 4 ori mai mult ca Executivul PSD

„Într-un proiect de lege, Guvernul PNL anunță că se va împrumuta până la 45% din PIB, adică peste 100 miliarde lei în 2020! Pe lângă cele 15-20 miliarde din 2019! De trei-patru ori mai mult decât Guvernul #PSD! România nu s-a împrumutat atât de mult nici în vârful crizei economice, în 2010! Într-un singur an, PNL va crește cu o treime datoria guvernamentală acumulată în 30 de ani!”, se arată într-o postare, miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Sursa citată amintește și faptul că Standard & Poor a scăzut ratingul României, ceea ce reprezintă un cartonaș roșu pentru „ministrul Gaură” Florin Cîțu.

„În plus Standard & Poor”s a dat un cartonaș roșu «ministrului Gaură» și a scăzut ratingul României, ceea ce înseamnă dobânzi mai mari la împrumuturi și venituri mai mici pentru români!”, a conchis sursa menționată.

Agenția de rating Standard & Poor’s a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menținând actualele ratinguri – BBB-/A-3.

Agenția, care avertizează că ratingul ar putea fi redus în următoarele 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască țintele fiscale pentru 2019 și 2020, pe fondul încetinirii economiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu