PSD va avea candidat propriu la Primăria Sectorului 3. Care e statutul actualului edil, Robert Negoiță, în partid

Redactor:
Dragos Tanase
PSD va avea candidat propriu la Primăria Sectorului 3. Care e statutul actualului edil, Robert Negoiță, în partid
ALEGERI LOCALE 2020. Robert Negoiță, despre „marea rivalitate” între PSD și PNL: „Este doar o chestiune de fațadă” / Andreea Alexandru / Mediafax FOTO

Partidul Social Democrat (PSD) va a avea „candidat propriu” la Primăria Sectorului 3, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

Anunțul vine după ce actualul primar, Robert Negoiță, a spus că va candida pentru un nou mandat, din partea unei noi formațiuni politice, Partidul Bucureşti 2020.

„PSD va avea candidat propriu. (…) Trebuie organizaţia de Bucureşti a PSD să se mişte destul de repede, pentru că lucrurile sunt destul de avansate ca dată şi alegerile se apropie. Probabil că săptămâna viitoare, în două săptămâni, să avem numele pe care să vi-l spunem”, a declarat Lucian Romaşcanu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că că i-a cerut lui Robert Negoiță să-și dea demisia din PSD și să renunțe la postul de primar.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu situaţia în partid a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Lucian Romașcanu a precizat că „este o calitate incertă (calitatea de membru PSD – n.r.). Eu i-am adresat rugămintea de a acţiona până la capăt bărbăteşte, dacă are un nou proiect politic şi are atâtea cuvinte de reproş la adresa PSD, să-şi dea demisia, să părăsească poziţia de primar al Sectorului 3, să intre în competiţie de pe o poziţie pe care şi-o doreşte, aceea de membru al unui nou partid politic. El rămâne membru al PSD prin voinţă proprie, pentru a-şi păstra mandatul de la Sectorul 3, lucru pe care noi nu-l aprobăm, nu-l agreăm şi a existat un demers făcut de conducerea partidului către prefectul Capitalei pentru a sesiza ilegalitatea în care se află domnul Negoiţă”.

Referitor data alegerilor locale din acest an, purtătorul de cuvânt al PSD a spus că PSD speră ca scrutinul pentru locale să aibă loc pe 27 septembrie, aşa cum s-a stabilit prin lege.

„Legat de alegeri, ele sunt planificate pentru 27 septembrie, alegerile locale, există o lege tocmai promulgată de preşedinte, în principiu, ele ar trebui să se desfăşoare la data stabilită. Acum, vedem că există, şi am mai spus lucrul ăsta şi cu ceva săptămâni în urmă, există o intenţie destul de clară a PNL de a duce mai departe aceste alegeri, pentru că, se pare, nu sunt foarte mulţumiţi cu modul cum sunt prezentaţi în sondaje şi, în consecinţă, ne putem aştepta la orice. Noi suntem de părere că administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând, sperăm ca data de 27 septembrie să poată fi data la care să se desfăşoare, în condiţii de maximă siguranţă sanitară, bineînţeles”, a mai spus Romaşcanu.

Robert Negoiță: Anunț public că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă. Primarul Sectorului 3, către Ciolacu: Nu te supăra pe mine, dar nu mă mai regăsesc

Actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat recent că nu va mai candida din partea PSD la alegerile locale din toamna acestui an. 

Robert Negoiță a publicat pe contul său de Facebook un mesaj prin care a confirmat că nu va mai fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile locale.

„După aproape 20 de ani de când am început aventura politică, dedicându-mi toate energiile și priceperea unui partid de a cărei ideologie m-am simțit întotdeauna cel mai apropiat, a venit astăzi momentul să închei acest capitol. Anunț public, astăzi, că nu voi mai candida din partea PSD la alegerile locale din această toamnă”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.

Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Nicușor Dan a anunțat PRIMA TĂIERE DE BUGET: „să alocăm bani din partea Primăriei, foarte...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Exclusiv: Cum se desfășoară cursurile la Academia de Poliție. Schimbările impuse de pandemie
Toate secţiile de ATI din Capitală sunt pline. Autorităţile caută soluţii
Dominic Fritz: Circul doar cu bicicleta. Am carnet, dar nu mi-am luat mașină. Ce spune...
Loredana Groza, BEATA MANGĂ la ieșirea din club. S-a luat la trântă cu băutura și...
Eva Măruță a obtinut primul ei job! Fiica Andrei castiga cat altii intr-un an
Proiectul ȘOCANT la care chinezii au lucrat în mare SECRET în ultimele luni a ieșit...
Restaurantele și cafenelele, din nou închise? Când și cum se va lua această decizie
Prima demisie de la Primăria Capitalei! Cine e directorul care câștiga lunar 25.466 de lei...
Andra, criticată dur de fani. Cum a putut să o machieze pe Eva
Dezvăluiri din viaţa lui Clotilde Armand: Bunica din partea tatălui...
Sari peste răceală sezonul acesta! 7 alimente de consumat zilnic pentru a evita gripa
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide