PUS LA PUNCT. Marian Godină nu îl iartă pe șeful din Poliție care le-a cerut subordonaților să dea mai multe amenzi: „Constat că acest domn…”

PUS LA PUNCT. Marian Godină nu îl iartă pe șeful din Poliție care le-a cerut subordonaților să dea mai multe amenzi: „Constat că acest domn...”
Publicat: 28/04/2020, 08:20

Polițistul Marian Godină reacționează vehement după ce a intrat în posesia unui mesaj transmis de șeful poliției din Popești-Leordeni subordonaților săi, prin care le cerea să dea mai multe amenzi!

„Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancţiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activităţile comerciale ilicite şi la Legea privind paza bunurilor. Nu ştiu cum poate să i se pară cuiva anormal ca pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulaţie.

Traficul e mai redus, chiar şi numărul de accidente rutiere a scăzut drastic. De activităţi comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianţilor şi-au suspendat activitatea? Le da domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere”, a scris Godina pe Facebook.

Postarea integrală a lui Marian Godina:

„Mă zbat de ceva timp şi dau explicaţii referitoare la faptul că poliţiştii nu au norma de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de poliţişti din toată ţara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu.

Atenţie, a da amenzi este una din atribuţiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi şi să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când exista presiuni în acest sens.

Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, şeful Poliţiei Oraşului Popesti-Leordeni.

Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancţiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activităţile comerciale ilicite şi la Legea privind paza bunurilor.

Nu ştiu cum poate să i se pară cuiva anormal ca pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulaţie.

Traficul e mai redus, chiar şi numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.

De activităţi comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianţilor şi-au suspendat activitatea?

Le da domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere.

I-am scris domnului comisar şi l-am întrebat dacă mesajul îi aparţine, deoarece vreau să-l fac public şi să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenţionat. Mi-a răspuns că îi aparţine, mi-a scris fraze întregi şi, după ce l-am corectat, pentru că limba romană nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat „pentru o mai bună înţelegere şi pentru a evita greşelile”, după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenţi şi un îndemn de a da cât mai multe amenzi şi că sunt unul dintre cei care şi-au tot bătut gura că nu exista norma de amenzi.

Mi-a explicat că e o interpretare greşită, că situaţia operativă de acolo impune sancţiuni şi că agenţii s-au cam învăţat doar să verifice declaraţia, fără să verifice temeinic toate documentele şoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăţi pentru că agenţii de pază nu sunt verificaţi şi sancţionaţi. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de şoferi fără centură. Alţii circula beţi, alţii fără permis. De aceea le-a cerut agenţilor să muncească şi să verifice, nu neapărat să dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine „o slabă activitate”= puţine amenzi, iar „îndreptarea indicatorilor”= trebuie să daţi mai multe amenzi.

Chiar mă întreb ce o însemna „îndeplinirea indicatorilor”. O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplineşti indicatorii ăia?”, a scris Godină.

Mă zbat de ceva timp și dau explicații referitoare la faptul că polițiștii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din…

Publicată de Marian Godina pe Luni, 27 aprilie 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase