Putin a fost suspendat din funcția de președinte de onoare și ambasador al Federației Internaționale de Judo

Putin a fost suspendat din funcția de președinte de onoare și ambasador al Federației Internaționale de Judo
Vladimir Putin. Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 27/02/2022, 13:00
Actualizat: 27/02/2022, 13:01

Vladimir Putin a fost suspendat din funcția de președinte de onoare și ambasador al Federației Internaționale de Judo (IJF). Decizia a fost luată ca urmare a atacului militar al Rusiei în Ucraina.

Președintele rus are centura neagră la judo. Vladimir Putin are 69 de ani este un practicant pasionat al disciplinei. Este coautor al unei cărți care are titlul – „Judo: Istorie, teorie, practică”.

„Federația Internațională de Judo anunță suspendarea statutului domnului Vladimir Putin ca președinte de onoare și ambasador al Federației Internaționale de Judo”, a declarat IJF într-un comunicat, scrie Reuters.

IJF a declarat vineri că a anulat un eveniment care urma să se desfășoare în Rusia, la Kazan, între 20 și 22 mai 2022.

„Federația Internațională de Judo anunță cu regret anularea Grand Slamului 2022 de la Kazan, Rusia, care trebuia să aibă loc în perioada 20-22 mai 2022”, a spus Marius Vizer, președintele IJF.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult