RA-APPS a încercat să vândă șase apartamente și două spații comerciale. La licitație nu s-a prezentat niciun ofertant

RA-APPS a încercat să vândă șase apartamente și două spații comerciale. La licitație nu s-a prezentat niciun ofertant
Publicat: 24/04/2012, 15:10
Actualizat: 21/05/2012, 20:53

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a încercat, marți, să vândă, prin noi licitații, șase apartamente și două spații comerciale din București, dar din nou fără succes, deoarece la aceste licitații nu s-a prezentat niciun ofertant.

RA-APPS a scos la vânzare două spații comerciale în suprafață utilă de 162 metri pătrați, respectiv 39 metri pătrați (la un preț de pornire de 367.040 euro și, respectiv, 89.280 euro) și șase apartamente cu trei sau patru camere, în suprafață cuprinsă între 138-153 metri pătrați (la prețuri de pornire între 186.000 euro și 221.000 euro), toate proprietățile fiind amplasate pe Aleea Căuzași, sector 3.

Pentru niciunul dintre aceste imobile nu au existat însă ofertanți.

În primăvara acestui an, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a organizat licitații pentru mai multe imobile, dar puține dintre acestea au fost vândute, deoarece potențialii cumpărători nu s-au arătat interesați și nu s-au prezentat la aceste licitații.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vânzare de RA-APPS și în anii anteriori, dar fără succes.

Lista primelor 130 imobile scoase la vânzare, din totalul celor 733 de imobile aprobate de Guvern la sfârșitul anului trecut, include apartamente în centrul Capitalei, spații comerciale, terenuri, vile și hoteluri, dar nu și active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf și Mara.

În bugetul pentru acest an, Guvernul și-a propus să încaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând astfel să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.