Raed Arafat: Nu mi s-a cerut să dau afară angajați din ISU

Raed Arafat: Nu mi s-a cerut să dau afară angajați din ISU
Publicat: 28/11/2015, 14:40

Contactat de MEDIAFAX, Arafat a arătat că are de făcut un plan de reformă și restructurare la ISU, la solicitarea premierului Dacian Cioloș, dar nu i-a cerut nimeni să dea afară oameni.

În presă au apărut informații conform cărora, în urma solicitării planului de restructurare, 1.000 de pompieri riscă să rămână fără loc de muncă.

Premierul Dacian Cioloș a spus, miercuri, în ședința de guvern, că „în perioada imediat următoare” așteaptă de la secretarul de stat în MAI Raed Arafat un plan de reformă și de restructurare a ISU.

„O să vă rog să-i transmiteți domnului Arafat că aștept de la dânsul, în perioada imediat următoare, un plan de reformă și de restructurare a ISU, mai ales pe partea de prevenire, unde înțeleg că sunt sincope, pentru că ceea ce am aflat astăzi și domnul Arafat mi-a spus că și dânsul a aflat abia ieri seară, faptul că cei de la ISU București pe partea de prevenire fuseseră deja informați de problemele de la clubul Colectiv și, în loc să meargă să facă verificări acolo și să ia măsurile necesare, au mai adăugat o hârtie la birocrația noastră obișnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la clubul Colectiv, spunându-le ce să facă fără să verifice concret pe teren”, i-a spus Cioloș ministrului de Interne Petre Tobă.

În debutul ședinței de guvern, premierul Dacian Cioloș a declarat că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU București-Ilfov și care au fost suspendate din funcții vor fi demise și nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Șefii ISU București-Ilfov au fost suspendați din funcții, miercuri, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, pentru că instituția nu ar fi făcut controale la fabrica Pionierul și în clubul colectiv, deși fusese informată că acestea vor găzdui un eveniment cu public numeros.

Astfel, în presă au apărut informații potrivit cărora instituția a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârșitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanți și i se cerea un punct de vedere.

După incendiul din 30 octombrie, secretarul de stat Raed Arafat declara că la ISU București nu figura niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activității care se desfășura acolo sau pentru un punct de vedere.

În urma aparției informațiilor privind adresa Emagic, a fost făcut un control de urgență la ISU București, dovedindu-se că instituția primise adresa și dăduse și un răspuns.

Șefii ISU București-Ilfov – inspectorul șef colonel Mihai Mirel Guță, prim-adjunctul Orlando Schiopu și adjunctul Giani Aldoiu -au fost suspendați din funcții. Ei au fost și audiați la DNA, în calitate de martori, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv, în care a fost pus sub urmărire și fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Revista Pompierilor a publicat vineri un articol în care colegii îi iau apărarea lui Orlando Șchiopu, arătând că acesta salvează vieți de 23 de ani iar, în noaptea tragediei de la Colectiv, se afla în prima linie.

„În noaptea blestemată de la Colectiv, pompierul Șchiopu salva vieți. Pe fața lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranță. Se vede efortul supraomenesc și disperarea, dacă vreți, cu care încerca să salveze vieți”, povestesc pompierii.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fața locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite, 147 fiind internate în spital. Dintre acestea, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun