RAR lansează un avertisment de ultimă oră pentru toți cei care caută un service auto

RAR lansează un avertisment de ultimă oră pentru toți cei care caută un service auto
Publicat: 07/02/2018, 18:10

RAR a luat această decizie după un control efectuat la 655 de societăți din toată țara, informează instituția într-un comunicat de presă.

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu au respectat condițiile inițiale de autorizare. Acestea vor putea funcționa iarăși după 30 de zile, dacă rezolvă problemele semnalate de inspectorii RAR.

Sancțiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație, neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate.

Reparațiile rapide și ieftine, O CAPCANĂ

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

La acțiunea de control desfășurată de DSP-RAR au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 596.000 lei.

Controalele au fost făcute în perioada 15.10.2017 -30.11.2017, mai informează RAR.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult