Răsturnare de situație în cazul Elodia: ce vor să afle judecătorii despre Cioacă

Publicat: 27/02/2013, 13:47
Actualizat: 08/07/2016, 08:38

Cazul Cristian Cioacă, acuzat că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu, și că a tranșat-o în apartamentul din Brașov în care locuiau în 2007, ia o noua întorsătură. Judecătorii cer procurorilor să se asigure că fostul polițist este în deplinătatea facultăților mintale.

Magistrații Tribunalului București spun, în motivarea sentinței prin care au prelungit arestul preventiv al lui Cioacă, că acesta dă toate semnele că suferă de o boală psihică, având impresia că toate organele de urmărire penală conspiră împotriva sa.

„Teza conspirației îndreptate împotriva sa pe care a încercat să o învedereze în fața tribunalului apare ca fiind ușor fantezistă, inculpatul nefiind în măsură să dea nici cel mai vag indiciu cu privire la cine ar avea interes să-i însceneze ceva.
Oricum, varianta că procuratura și poliția din Brașov la care s-a adăugat Parchetul General în scopul ticluirii de probe împotriva sa apare ca fiind neserioasă în condițiile în care nu există absolut niciun element care să dea măcar o aparență de adevăr spuselor sale”, arată judecătorul George Matei în motivarea sentinței sale, obținute de gândul.

„Analizând doctrina medicală de specialitate tribunalul identifică o serie întreagă de patologii ce au drept consecință crearea față de pacient a unei imagini deformate a realității, bolnavul trăind cu impresia că toată lumea îi dorește răul și conspiră împotriva sa, dorește să-l ucidă etc.

Fără a considera că inculpatul C. C. C. suferă de o severă afecțiune psihică ce îl face să creadă că toate autoritățile uneltesc împotriva sa, tribunalul consideră că organele de urmărire penală trebuie să depună toate stăruințele legale pentru a se asigura că se află în fața unei persoane care este aptă să răspundă penal inclusiv din punct de vedere psihic„, se mai arată în motivarea sentinței.

PLUS: Schimbare de situație în ultimele ore. Ce s-a întâmplat cu polițistul Cioacă după DECIZIA-BOMBĂ a instanței

PLUS: ESTE OFICIAL: ELODIA ESTE…

PLUS: BOMBĂ în cazul Elodia! DECIZIE DEFINITIVĂ: lui Cioacă nu i-a venit să creadă

PLUS: Ziua când i-a înghețat zâmbetul. „De unde sunt stropii de sânge de aici?” Polițistul Cioacă, pus în fața UNEI PROBE ȘOC

PLUS: ANUNȚUL BOMBĂ al procurorilor în cazul Elodia: ce au descoperit ȘOCHEAZĂ O ȚARĂ ÎNTREAGĂ

PLUS: A apărut dovada! „Am să te trimit după ELODIA ȘI AM SĂ TE…!” E șocant ce a urmat:

Cristian Cioacă este arestat din 5 decembrie 2012, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

După cinci ani de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliștii au continuat cercetările și strângerea de probe, Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliștilor, prelevate chiar din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă – n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007. Soțul acesteia, polițistul Cristian Cioacă, de la Poliția din Argeș, a anunțat Poliția despre dispariția femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoștințe pentru a intra în corespondența electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de vară de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

PLUS: CAZ ȘOCANT ÎN GIURGIU. O fetiță de 14 ani, violată și filmată cu telefonul mobil de agresori

PLUS: Experiență traumatizantă noaptea pe o stradă: este al doilea bărbat care-i face asta. IMAGINI ȘOCANTE

PLUS: La 14 ani, violată de șapte tineri. SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA

PLUS: O tânără din Ucraina, VIOLATĂ ȘI INCENDIATĂ de fiii unor foști oficiali. Activistele Femen cer PEDEAPSA CU MOARTEA

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase