• Publicat:
Știri

RCS&RDS a finalizat preluarea a patru radiouri din portofoliul CME

RCS&RDS a finalizat preluarea a patru radiouri din portofoliul CME
RCS&RDS a finalizat, vineri, preluarea Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicații, care și-a anunțat intenția de a prelua aceste posturi de radio de la compania Central European Media Enterprises (CME), care deține Pro TV, în decembrie 2014.

„RCS&RDS și Pro TV au finalizat pe 29 mai 2015 procesul de transfer al portofoliului de radio format din stațiile Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM”, se arată într-un comunicat remis vineri, agenției MEDIAFAX, de RCS&RDS.

Pro FM este unul dintre cele mai ascultate posturi de radio din România și din București. „Din 1993, Pro FM emite pentru publicul larg, fiind foarte popular în rândul tinerilor datorită celor mai bune și dinamice voci din România. Conform ultimelor date ale Studiului de Audiență Radio, la nivel național, Pro FM se bucură de peste 1,5 milioane de ascultători în fiecare zi, din care aproape 1 milion sunt ascultători din mediul urban”, se spune în comunicatul citat, în care se precizează și faptul că Pro FM este disponibil și pe internet prin intermediul a 18 stații online purtând marca Pro FM.

Conform comunicatului, Music FM și Dance FM sunt posturi muzicale de nișă, populare în rândul unor categorii țintă de ascultători.

În același comunicat se mai spune că achiziționarea diviziei de radio a Pro TV face parte din strategia RCS&RDS de consolidare a portofoliului de conținut audiovizual, în care sunt incluse: Digi 24 HD, o televiziune de știri care emite în format full HD și care are opt stații regionale, Digi Sport HD 1, 2 și 3 – televiziuni de sport, Digi Film – o televiziune de filme în format Pay-TV (cu plată, n.r.), Digi World, Digi Life și Digi Animal World – programe de documentare și UTV – o televiziune de muzică pentru tineri.

Potrivit sursei citate, în curând, posturile de radio Pro FM, Music FM și Dance FM vor putea fi ascultate și pe platforma Digi Online, deținută tot de RCS&RDS. De asemenea, clienții RCS&RDS au acces, prin Digi Online, și la serviciul Digi Play, o platformă video la cerere, pe care utilizatorii au acces la o bibliotecă video cu peste 1.700 de ore de filme, seriale și conținut dedicat copiilor.

RCS&RDS a anunțat inițial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licențele de radio deținute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), în conformitate cu prevederile legislației audiovizualului.

În 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deținute de CME în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM și Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în rețeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licențelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieșirea CME de pe piața de radio din România.

Valoarea tranzacției prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

CME este o companie de media și entertainment care operează pe șase piețe majore din Europa Centrală și de Est. În România, CME mai deține televiziunile Pro TV, Pro TV Internațional, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro și MTV România, dar și serviciul de video on demand Voyo.

Madalina Cerban, [email protected]

×
Inchide