Reacția directorului liceului din Cluj la care învață elevii care au mimat sexul oral la Balul Bobocilor

Reacția directorului liceului din Cluj la care învață elevii care au mimat sexul oral la Balul Bobocilor
Publicat: 25/10/2017, 19:53

Directorul Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” Cluj-Napoca, Angela Roșca, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că după ce elevii au părăsit perimetrul școlii, responsabilitatea pentru ceea ce fac revine celor „care le-au dat bani și le-au dat voie să participe la astfel de manifestări”.

„Școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări, noi ca instituție nu am făcut niciun fel de promovare a Balului Bobocilor, nu dețin informații despre cine a organizat acest eveniment. Nu pot să aplic sancțiuni pentru ceva desfășurat în timpul liber, nimănui. Ei sunt elevii acestei instituții în perimetrul școlii, în momentul în care au părăsit peruimetrul acesteia responsabilitatea revine în întregime celor care le-au dat bani și le-au dat voie să participe la astfel manifestări”, a spus Roșca.

Potrivit acesteia, la Balul Bobocilor respectiv au mai participat elevi și de la alte licee din Cluj-Napoca din clasele a IX-a până la a XII-a, „parte din ei majori”.

Pe de altă parte, Consiliul Județean al Elevilor Cluj a decis, miercuri, demiterea a trei elevi de la Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca care făceau parte din Consiliului Școlar al Elevilor.

„Trei persoane care au fost implicate în organizarea Balului Bobocilor au fost demise din funcțiile deținute în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor de la colegiul clujean. Noi nu suntem de acord cu așa ceva, au făcut niște lucruri în contradicție cu principiile după care noi ne ghidăm”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, președintele Consiliul Județean al Elevilor Cluj, Alexandra Sântu.

Și Alianța pentru Educație de Calitate (ApEC) a tras un semnal de alarmă după ce, în spațiul public, au ajuns imagini cu elevi care mimează sexul oral, reprezentanții organizației precizând că astfel de concursuri sau jocuri „nu au ce căuta într-o acțiune pentru și cu elevi”.

„Alianța pentru Educație de Calitate trage un semnal de alarmă după ce în spațiul public au ajuns imagini de la un așa-zis Bal al bobocilor, descalificante pentru cei implicați. ApEC consideră că este nevoie de o analiză amplă a situației generale și de stabilirea unor criterii de etică aplicabile tuturor, indiferent dacă vorbim de cadre didactice, părinți sau elevi”, conform sursei citate.

În fotografiile postate pe o rețea de socializare se văd elevele în genunchi care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care elevii o țin între picioare, după care bananele sunt mâncate.

Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” Cluj-Napoca a avut loc în 20 octombrie într-un club situat în zona complexului studențesc Hasdeu.