Reacția lui Bărboianu, acuzat că a făcut blat cu Steaua: Negoiță să arate dovezile!

Reacția lui Bărboianu, acuzat că a făcut blat cu Steaua: Negoiță să arate dovezile!
Publicat: 06/05/2015, 18:58

„Sunt acuze foarte grave! Vreau să demonstreze aceste lucruri. Mă simt atât de curat. Am curaj să merg cu capul sus și pieptul înainte. Niciodată nu am luat parte la meciuri necurate. Mi-am rupt ambele picioare, le-am avut în ghips, pentru a face un nume în fotbalul românesc. Și primesc niște acuze false. N-am simțit niciodată ce am simțit acum. Mi se pare că s-a rupt ceva în mine. Am crezut că o să cad din picioare. Nu se poate așa ceva. Vă jur! Îl rog pe domnul Negoiță să se ducă să spună autorităților tot ce știe. Să arate dovezile. O să mă întâlnesc cu persoanele apropiate mie și o să luăm o decizie. Sunt niște acuze extraordinar de grave”, a spus Bărboianu la Dolce Sport.

Fostul fundaș dinamovist a afirmat că nimeni nu își dorea mai mult ca el să bată Steaua. „Cum a spus și dânsul, e vorba și de sentimente. E vorba de multe lucruri grave. Vă promit, vă jur, se va rezolva. Numele meu și tot ce am muncit eu până acum au fost făcute praf. Nimeni nu-și dorea mai mult decât mine să bată Steaua. Pentru mine e un șoc, vă jur că e un șoc. Trebuie să-mi revin. Trebuie să fiu atent ce zic. E bine că sunt înregistrările astea. Lucrurile nu vor rămâne așa. Niciodată nu am luat parte la un asemenea meci. Niciodată nu voi lua parte la un meci trucat. Vreau să dovedească ce a spus. Din gură toți putem să acuzăm”, a precizat Bărboianu.

Ștefan Bărboianu a anunțat că și el dorea să-și rezilieze contractul cu Dinamo la finalul sezonului: „Am fost chemat la Rin să vorbesc cu domnul Negoiță. Domnul Vali, care se ocupă cu insolvență, mi-a spus că i-a transmis domnul Negoiță să reziliem contractul. Și eu voiam la sfârșitul campionatului să reziliez. Toate cădeau în capul meu, al lui Lazăr, Matei și Alexe. Noi dădeam afară antrenorul. Am fost de acord cu rezilierea contractului”.

Ștefan Bărboianu a declarat că a avut o relație foarte bună cu Ionuț Negoiță și a adăugat că nimeni din club nu i-a reproșat faultul comis în careu, în meciul cu Steaua, prin care rivalii au deschis scorul în derbi. „Am avut o relație foarte bună cu domnul Negoiță. De ce nu am fost o măsea stricată în trecut? De ce spune că sunt trădător, când dânsul avea o părere extraordinară despre mine? Nimeni după meci nu mi-a reproșat faza aia. Toată lumea mi-a zis să ridic capul. Recunosc, e greșeala mea la acel fault. Dar de la greșeală până la faptul că eu am vândut meciul cu Steaua e SF. Ca fotbalist, când joci în asemenea derbiuri te transformi. Mi-am dorit prea mult, am fost prea determinat. Am vrut să fac un meci senzațional, să opresc toate atacurile. Din prea multă dorință am făcut această greșeală. De ce nu se ia jocul lui Bărboianu până la faza aia și după? Când a fost cornerul lui Bărboianu și a fost bară? Acest episod îmi va afecta imaginea, numele”, a mai spus Bărboianu.

Acționarul FC Dinamo, Ionuț Negoiță, l-a acuzat pe fundașul Ștefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu și-a apărat corect șansele în derbiul cu Steaua, pierdut de „alb-roșii” cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că știe toate detaliile „trădării”.

Negoiță îl mai acuză pe „trădătorul” Bărboianu că nu se află la primul meci aranjat.

„Până în minutul 60, practic, Steaua nu a avut un șut pe poartă. Erau șanse foarte mari ca meciul să se termine egal sau poate chiar să și câștigăm. Dar a apărut un moment în care Steaua, intrată în criză de timp, trebuia ajutată. De către cine? De către un băiat care a mai ajutat și alte dăți. Vă vine să credeți că un jucător de 27 de ani și peste 200 de meciuri în Liga I poate face două faulturi în fața arbitrului la modul evident? Unii spuneau emoții, adrenalină… Povești! Vorbim despre golănie, despre ticăloșie. Vă aduceți aminte când Mititelu spunea despre Bărboianu că e un trădător? Bărboianu a fost dat afară. Măsele stricate trebuie date afară. Nu amiabil, a fost dat afară. A avut dreptate Mititelu și au mai spus-o și alții că acest jucător e un trădător. M-a trădat pe mine, unde avea un loc de muncă și își primea banii, și-a trădat colegii, aveau primă de 3.000 de euro la victorie și a trădat tot ce înseamnă suflarea dinamovistă. De ce? Pentru ca Steaua să ne umilească din nou. Prin cine? Prin ai noștri”, a declarat, miercuri, Negoiță, într-o conferință de presă.

Acționarul majoritar al FC Dinamo a precizat că va oferi autorităților toate detaliile privind modul în care a fost „cumpărat” Bărboianu.

„Am vorbit cu cineva foarte apropiat de el, pentru că sunt mulți care vorbesc deschis. Și l-am întrebat cum poate justifica el. I-am spus «bă, băiatule, oprește-te, lasă golăniile, lasă prostiile, că te bate Dumnezeu». Greșeala a fost și a mea. Dar de acum încolo fiecare jucător care va veni la Dinamo va fi bine verficat și din urmă. Bărboianu, dacă mai joacă fotbal, poate vreun fraier ca mine să-l mai ia. Dar știindu-se ce poate acest băiat, cred că nu va mai juca fotbal. Toți ticăloșii ăștia, golani ca el, nu ar trebui să mai fie în fotbal. El nu e la prima abatere. Eu știu cine, știu locul, știu despre cât e vorba, știu lucruri pe care le voi spune, dar nu în public. Le voi spune în fața autorităților, că nu las lucrurile așa. M-am săturat să fiu bătaia de joc a unora, să fiu înjurat de către publicul dinamovist, pentru că nu m-am informat când l-am luat pe acest băiat”, a mai spus Negoiță.

FC Dinamo a reziliat de comun acord contractul cu fundașul Ștefan Bărboianu, a declarat, marți, pentru agenția MEDIAFAX, directorul general al grupării alb-roșii, Dinu Gheorghe.

„Ne-am întâlnit astăzi și am reziliat contractul cu Bărboianu. Motivul? Așa au convenit părțile”, a afirmat Dinu Gheorghe, numit în funcția de director general săptămâna trecută.

Ștefan Bărboianu a fost titular în ultimul meci al formației conduse de Flavius Stoican, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în fața echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul prin Nicolae Stanciu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formația „alb-roșie” în 2011.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York