Reacția lui Iohannis la scandalul din TVR: „Să nu se bage politicul”

Redactor:
Gândul
Reacția lui Iohannis la scandalul din TVR: „Să nu se bage politicul”
Președintele Klaus Iohannis a fost rezervat vizavi de înregistrările cu șefa TVR, Doina Gradea, făcute publice de Dragoș Pătraru, susținând însă „că cel mai important mesaj pe care pot eu să-l dau este să nu se bage politicul în TVR"

„Am o părere că este foarte rău că s-a ajuns aici, să se acuze unii pe alții. Nu vreau să iau partea unuia sau altuia, fiindcă nu pot să știu în realitate ce s-a spus acolo. Însă eu cred că jurnaliștii trebuie lăsați să-și facă treaba – și știriștii, și cei care realizează alte emisiuni. Iar dacă vorbim de TVR, cred că cel mai important mesaj pe care pot eu să-l dau este să nu se bage politicul în TVR și să lase specialiștii să rezolve problemele, să facă emisiuni bune”, a declarat președintele. 

Partidul Național Liberal anunță, prin președintele Comisiei de Cultură, Gigel Știrbu, că cere demisia președintelui director general SRTV, Doina Gradea și a directorului TVR 1 Eduard Dârvariu sau audierea în comisie a Doinei Gradea, după înregistrările cu aceasta făcute publice de Dragoș Pătraru.

„În urma limbajului licențios și obscen folosit și intimidarea angajaților TVR prin diverse amenințări( că „merită tăiați”, „pumni în gură” și să fie „pusă poliția pe ei”) vă solicit public, atât dvs, doamnă Doina Gradea, cât și Directorului TVR 1, Eduard Dârvariu, demisia din aceste funcții. În situația în care nu înțelegeti să dați curs solicitării mele, vă informez pe această cale, că în calitate de Președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, vă invit să veniți la audieri în cursul săptămânii viittoare, pentru a vă exprima în mod public răspunsurile la acuzațiile grave care vi se aduc în vizavi de atitudinea dvs nerespectuoasă față de angajații TVR”, se arată într-un comunicat transmis de președintle Comisiei pentru Cultură din Camera Deputailor, Gigel Știrbu.

Aceeași solicitare a venit, într-un comunicat comun, și din partea conducerii USR și a lui Dacian Cioloș, fondator „Mișcarea România Împreună”.

Reacțiile vin ca urmare a unor înregistrări făcute publice de jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii de la TVR, „Starea Nației”. Acesta îi acuză pe Doina Gradea (președinte director general SRTV) și Eduard Dârvariu (producător executiv, director TVR1) de acțiuni de intimidare, cenzură și decizii editoriale împotriva interesului public.

Doina Gradea este înregistrată când numește un reporter „cap de porc” pentru că a întrebat primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, despre investițiile privind statuile din București.

Într-un alt context, Doina Gradea spune: „Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL, când a fost PD la guvernare s-au luat de PD. Acuma când sunt ăștia se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scoruburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât. (…) Eu am fost și săptămâna trecută și săptămâna asta la toate comisiile la care m-au chemat. Nu vreau să spun de buget, TVR va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Pentru că am pus investiție, pentru prima oară după 10-12 ani, am pus investiții fabuloase în tehnică. Puteau să nu ne dea”.

Alte înregistrări îl prezintă pe Eduard Dârvariu, director TVR1 și producător executiv, care critică realizatorii de emisiuni, producătorii din TVR și Comisia de Etică.

Peste 20 de jurnaliști din TVR au semnat o scrisoare deschisă în care cer președintelui director general al TVR să îi ceară scuze reporterului la care făcea referire. „O asigurăm pe doamna Doina Gradea că nu suntem > de profesie, încercăm doar să ne facem datoria și să respectăm publicul „, se arată în scrisoarea făcută publică.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide