Reacția lui Nicolăescu, despre farmacia din Parlament: „Cred că este o prostie, e părerea mea de cetățean”

Reacția lui Nicolăescu, despre farmacia din Parlament: Cred că este o prostie, e părerea mea de cetățean
Publicat: 08/10/2013, 14:12
Actualizat: 21/05/2015, 17:33

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a spus că, din punctul lui de vedere de cetățean, decizia privind redeschiderea unui punct farmaceutic în Parlament, în care să fie comercializate medicamente mai ieftine cu 10 – 20 la sută decât pe piață, este incorectă și este o prostie.

„Nu comentez ce face Parlamentul, vă rog. Eu nu am fost la decizia Biroului Permanent”, a declarat ministrul Sănătății, întrebat despre decizia Legislativului, precizând că, din câte știe el, la Parlament există un punct de lucru al unei farmacii a Centrului de de Diagnostic și Tratament București. „S-ar putea să nu am eu informația corectă. Dacă este un punct de lucru acolo, el funcționează. Că l-au închis temporar sau parțial, nu știu să vă spun”, a mai spus Nicolăescu.

El a mai declarat că, în calitate de cetățean, consideră că această decizie este „o prostie”. „Nu sunt interesat de subiect, dar eu cred că este o prostie. O părere personală de cetățean: nu cred că este o decizie corectă, dar ei hotărăsc”, a mai spus ministrul Eugen Nicolăescu, marți, după ce a participat la conferința „Transplantul, pacientul în stare post transplant și viața cotidiană a acestuia”.

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat, luni, redeschiderea punctului de eliberare a rețetelor medicale pentru demnitari și angajați din Palatul Parlamentului, care va asigura medicamentele de maximă urgență, reduse cu 10 – 20 la sută față de prețul pieței, și unde orice medicament poate fi adus în două – patru ore.

Decizia a stârnit vii controverse, chiar printre parlamentari.

Astfel, deputatul PNL Horia Cristian a spus că se delimitează de beneficiile decise, în timp ce președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a spus că este un lucru bun pentru angajați și că nu este vorba de niciun beneficiu.

„Apare pe toate televiziunile că demnitarii și-au mai decis niște beneficii, că s-a reînființat o farmacie care practică prețuri mai mici pentru parlamentari. Eu, în mod clar, vreau să mă delimitez de această lucrare și vreau să spun că legea este unică pentru toată lumea din România și că nu există prețuri mai mici sau prețuri favorizante pentru parlamentari, funcționarii parlamentari”, a afirmat Horia Cristian.

Valeriu Zgonea i-a răspuns că nu a fost informat de liderul de grup asupra deciziei corecte a Biroului Permanent în legătură cu redeschiderea farmaciei, care este un lucru bun pentru angajații Camerei Deputaților.

„Nu este pentru dumneavoastră, ca deputat, este pentru angajații Camerei Deputaților. Acest punct a existat și este și un cabinet medical de 23 de ani și nu există niciun beneficiu pentru dumneavoastră și ceilalți. (…) Eu cred că pentru angajații Camerei care stau până târziu este un lucru foarte bun ca să nu se mai ducă până în oraș pentru o pastilă. Și am făcut un lucru bun pentru acești angajați, că beneficiați dumneavoastră, ca parlamentari, că beneficiază și jurnaliștii și toată lumea care e pe aici…”, a spus Zgonea.

El a adăugat că este o decizie luată în consens cu liderii grupurilor parlamentare. „Nu ne certați pe noi, e o decizie luată în consens cu liderii grupurilor parlamnetare, la cererea angajaților care lucrează cu noi și este un lucru bun”, a mai arătat Zgonea, menționând că „decizia a luat-o Biroul Permanent, nu Valeriu Zgonea”.

După anunțarea deciziei, reprezentanții pacienților au spus că și aceștia vor să fie tratați ca politicienii și să aibă medicamente reduse cu 10 – 20 la sută.

„Am rămas fără grai atunci când am citit știrea (despre facilitățile acordate parlamentarilor – n. r.). Ce pot să spun? Vrem și noi, pacienții, să fim tratați ca politicienii noștri. Așteptăm o hotărâre a Parlamentului prin care să beneficiem și noi de medicamente reduse cu 10-20 la sută, iar orice medicament pe care nu îl găsim într-o farmacie să fie adus în două – patru ore și să nu mai alergăm zile în șir prin zeci de farmacii, pentru a găsi un produs care ne ține în viață”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, vicepreședintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Iulian Petre.

În opinia lui Petre, parlamentarii ar trebui să fie un exemplu pentru populația care i-a ales și să se ofere să plătescă dublu medicamentele pe care le cumpără, iar diferența de preț să permită extinderea tratamentelor pentru categoriile de bolnavi care nu își permit nici măcar cele mai ieftine medicamente.

„Așa ar fi frumos, să acorde mai multă atenție și grijă pacienților decât propriilor lor persoane. În 2009, am sugerat ca parlamentarilor să le fie interzis tratamentul în străinătate. Să fie tratați în spitalele din România, pentru a înțelege cum funcționează sistemul și care sunt nevoile bolnavilor”, a mai spus Iulian Petre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât