Reacția neașteptată a primarului Timișoarei, după apariția imaginilor de coșmar de la Spitalului de Boli Infecțioase. Fotografiile pe care le-a postat pe Facebook

Reacția neașteptată a primarului Timișoarei, după apariția imaginilor de coșmar de la Spitalului de Boli Infecțioase. Fotografiile pe care le-a postat pe Facebook
Publicat: 04/02/2018, 19:12
Actualizat: 02/10/2018, 17:31

„În mediul online și pe posturile naționale TV fac vâlvă niște poze din Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Din păcate, acele poze sunt actuale și prezentarea lor este legitimă. Ceea ce este, însă, incorect este că nu se spune că cea mai mare parte a Spitalului are deja altă față, așa cum puteți vedea în pozele de mai jos. După zeci de ani -aproape o jumătate de secol!- în care nu s-a făcut nimic, acum se desfășoară o mulțime de lucrări! Și asta, pt că, în timp ce predecesorilor decidenți de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a păsat, MIE ÎMI PASĂ!”, scrie, duminică, Nicolae Robu.

Primarul a postat poze care arată un spital curat și îngrijit, susținând că reprezintă „adevărata față actuală a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara”.

„Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii; în curând, și ele vor arăta ca cele din pozele de mai jos)”, adaugă edilul.

Postarea primarului a atras zeci de comentarii, unii utilizatori Facebook scriind cuvinte de laudă la adresa lui Robu, iar alții transmițându-i că nu există scuze pentru imaginile apărute mai devreme, cu saloane „tip cocină” despre care susțin că trebuiau închise. Un alt utilizator susține că lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase, iar pozele postate de primar sunt de la secția de terapie intensivă. „Restul spitalului este jalnic…mai observ că sunt anumite persoane care cred aceste minciuni scrise. Nu mi se pare că Timișoara arată a oraș european, mai că ți-e frică să nu-ți cadă un balcon în cap”, scrie utilizatorul.

Două fotografii în care sunt imortalizate condițiile în care sunt cazați pacienții pe Secția de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazați în saloane cu pereți scorojiți, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearșafuri.

„Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere! Și sfatul meu: încercați să vă păstrați sănătoși dacă ajungeți aici, mai mult ca sigur că mult nu o veți mai duce. Vă rog distribuiți!”, a scris autoarea fotografiilor, pe rețeaua de socializare.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, că saloanele în care pacienții au fost fotografiați sunt în curs de renovare și că s-au făcut internări și acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii