REACȚIE. Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România: Termoscanarea este degeaba, pentru că 90% dintre bolnavi sunt asimptomatici. Gradual putem să ajungem la o dictatură

REACȚIE. Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România: Termoscanarea este degeaba, pentru că 90% dintre bolnavi sunt asimptomatici. Gradual putem să ajungem la o dictatură
Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România: Termoscanarea este degeaba, pentru că 90% dintre bolnavi sunt asimptomatici. Gradual putem să ajungem la o dictatură / Sursă FOTO: Pro Vita Iași - Facebook
Publicat: 27/05/2020, 17:20

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a susținut că termoscanarea este inutilă și produce numai probleme.

Într-un interviu acordat Mediafax, acesta a precizat că măsura de prevenție adoptată de autoritățile române, termoscanarea, „este total inutilă din punct de vedere practic”.

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, nemulțumit de măsura termoscanării

„Domnul ministru ne-a spus că este triaj epidemiologic. Domnul secretar de stat Raed Arafat ne-a spus că este o măsură normală şi cu ocazia asta ne protejează şi identifică purtătorii asimptomatici. Eu nu înţeleg, că dacă este asimptomatic nu are febră, şi atunci e degeaba. În primul rând, măsura este total inutilă din punct de vedere practic. Repet, 90% sunt asimptomatici. Pe aceştia poate să-i termoscaneze de o mie de ori, că ei poartă virusul în continuare, să spunem aşa, prin contrabandă, că nu le-a dat nimeni voie să-l poarte, şi-l răspândesc Ei şi acum discută dacă asimptomaticii răspândesc sau nu, dar asta e altă discuţie. Deci, pentru 10% din populaţia infectată, care la noi este de 18.000 de oameni, pentru 10% din 18.000 de oameni face acest balamuc, este total ineficient.

Mai mult, termoscanarele care sunt, să spunem profesionale, costă foarte scump. Sunt 2-3-4.000 de euro cele care iau temperatura exact. La magazine sunt cele de 100-300 de euro, că am văzut şi eu că am fost la un magazin, n-au vrut să mă scaneze, au spus dumneavoastră, ca doctor, cred că ştiţi, nu trebuie să vă spunem noi, asta e altă problemă, sunt termoscanere industriale. Ele au o marjă de eroare de plus-minus 3 grade. De aceea, vedeţi că peste tot scrie că cineva s-a găsit cu 32 de grade, când, de fapt, dacă era îi făceam şi înmormîntarea la o hipotermie de 32 de grade. Deci este ineficient total”, a declarat fostul președinte al Colegiului Medicilor.

Reacție controversată: „Gradual putem să ajungem la o dictatură sau la un regim autoritar politico-medical”

Şi n-am înţeles, şi eu le-am scris şi le-am spus că nu înţeleg. Până la urmă am pus o notiţă cu treaba asta, pentru că m-a enervat că o să vină serviciile secrete şi ministerul Adevărului, ăla cum se cheamă, Grupul de Comunicare Strategică, care să ne pedepsească pentru gândi-crima, cum era în 1984 şi atunci am scris un adevăr mai dur: Care este eficienţa? De ce? Nu mi s-a răspuns, bineînţeles, dar am văzut că a rămas în continuare. Şi în aceste condiţii lumea acceptă, pentru că încet, încet, în această istorie a nebuniei lumea acceptă orice măsură şi gradual, gradual, putem să ajungem la o dictatură sau la un regim autoritar politico-medical, care este cel mai periculos”, a declarat profesorul Astărăstoae.

Acesta a precizat că pericolul este să fie oameni care au de suferit că au peste 37,3 grade Celsius și să nu fie lăsați să intre în examene.

„Atenţie, temperatura peste 37,3 este o barieră care n-am înţeles de ce-a fost pusă, dar care poate fi realizată şi în stări normale de sănătate. Dacă alergaţi, faceţi sport, sau faceţi o muncă fizică mai grea, o să vedeţi că o să aveţi temperatura tegumentară, aici în frunte unde se ia, acolo o să aveţi 37,6, 37,8. Emoţiile puternice, eu mă gândesc la copiii de la Bacalaureat. Au emoţii. Ei pot să găsească că are 37 cu 4, 37 cu 5 şi pierde Bacalaureatul, deşi e perfect sănătos. Stări fiziologice, de exemplu menopauza, menstruaţia, femeile au peste 37,3. N-am înţeles de unde au scos şi în ce carte au văzut că această temperatură este caracteristică pentru Sars-Cov 2, deoarece caracteristica lui este febra foarte mare. Aţi văzut toţi spun 39, 40. De ce 37,3, dacă era 38 mai înţelegeam”, a mai spus profesorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun