REACȚIE. Google, după amenda de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: Eroarea semnalată a fost eliminată prompt

REACȚIE. Google, după amenda de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: Eroarea semnalată a fost eliminată prompt
REACȚIE. Google, după amenda de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: Eroarea semnalată a fost eliminată prompt / Foto: shutterstock
Publicat: 17/06/2020, 18:38
Actualizat: 24/06/2020, 13:23

Reacţia Google România după ce a fost amendat cu 10.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării: „Eroarea semnalată a fost eliminată prompt. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD”.

Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în cazul denumirii de „Catedrala Prostirii Neamului”, transmit reprezentanţii Google. Aceştia aşteaptă decizia oficială a CNCD, după care vor evalua următorii paşi.

Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit”, au transmis reprezentanţii Google.

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

Conform CNCD, decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

CNCD obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

Reacție BOR

„Nu putem decât saluta dreapta și profund fireasca hotărâre a CNCD, precum și inițiativa pe care a avut-o dl Cristian Jura, distins membru al acestei instituții.Le mulțumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unor abuzuri obraznice la adresa Bisericii și, punctual, la adresa Catedralei Naționale, abuzuri tolerate sau încurajate uneori în spațiul public. Sesizarea vulnerabilităților periculoase ale unor sisteme informatice, oricui ar aparține acestea, este un gest civic normal. Asemenea vulnerabilități informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricarei instituții, deci sunt total inacceptabile și trebuie urgent remediate”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru Gândul.ro.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Noul BMW iX M60 este disponibil pentru comenzi în România. Cât costă SUV-ul electric de...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
VIDEO. Imagini noi cu presupusul palat al lui Vladimir Putin. Cum arată camera specială de...
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
UPDATE: GEANTĂ SUSPECTĂ, lângă CITY Mall. Erau articole VESTIMENTARE. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Intrăm din nou în stare de urgență? Anunțul ȘOC al momentului
Klaus Iohannis a luat decizia momentului! L-a dat afară imediat. A fost condamnat definitiv
Cine îi ia locul președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni? Dezvăluiri din interiorul PNL
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...