REACȚIE. Un troleibuz a ars ca o torță în centrul Bucureștiului. Gabriela Firea: „E strigător la cer. Sper ca cei care blochează licitațiile să vadă această imagine”

REACȚIE. Un troleibuz a ars ca o torță în centrul Bucureștiului. Gabriela Firea: „E strigător la cer. Sper ca cei care blochează licitațiile să vadă această imagine”
REVIZIE. Troleibuzele din Capitală, verificate după incendiul de duminică / Sursă Foto: Facebook Gabriela Firea
Publicat: 07/06/2020, 12:52
Actualizat: 06/04/2021, 21:45

La scurt timp, după ce un troleibuz a ars duminică ca o torță în centrul Capitalei, primarul general, Gabriela Firea, a avut o primă reacție pe pagina sa de Facebook. Edilul a postat pe Facebook o fotografie cu vehiculul de transport în comun în flăcări, subliniind că ceea ce se întâmplă este ”strigător la cer”: „Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine”, spune Gabriela Firea.

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Un troleibuz a ars ca o torță în centrul Bucureștiului

Un troleibuz a luat foc duminică pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală, la faţa locului intervenindu-se cu două autospeciale cu apă şi spumă, una de descarcerare şi o ambulanţă SMURD.

În troleibuz se afla un singur pasager, o femeie, însă nu a fost rănită. „La prima vedere, din ce am discutat cu pompierii, ar fi vorba despre un scurtcircuit la motor, s-a petrecut în mers. Incendiul nu a izbucnit dintr-odată. Când a văzut că ceva nu e în regulă, șoferul a oprit. Era doar o pasageră în troleibuz, a coborât. Nu a fost nimeni rănit”, a declarat directorul STB, Hazem Kansou, pentru Libertatea.

La rândul său, Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a reacționat la incidentul  cu troleibuzul în flăcări, susținând că „ilustrează perfect incompetenţa administraţiei Firea şi în privinţa transportului în comun” şi consideră inacceptabil ca viaţa oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit.

Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetența administrației Firea și în privința transportului în comun. Solicit explicații publice de la Primarul General, Gabriela Firea, și de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferința mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar și alți angajați ai STB și ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB și ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB!Este inacceptabil ca viața oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achizițiile făcute de doamna Firea sunt cel puțin dubioase.#BucurestiUnit

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 7 iunie 2020

„Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetenţa administraţiei Firea şi în privinţa transportului în comun. Solicit explicaţii publice de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STB a fost trimis de doamna Gabriela Firea la conferinţa mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar şi alţi angajaţi ai STB şi ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB şi ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB! Este inacceptabil ca viaţa oamenilor să fie pusă în pericol pentru că parcul auto al STB este învechit, troleibuzele, autobuzele, tramvaiele sunt absolut mizerabile, iar toate achiziţiile făcute de doamna Firea sunt cel puţin dubioase”, a scris duminică Nicuşor Dan, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase