Reacții la declarațiile primarului Dorin Florea: „Ne jucăm cu o bombă socială care va exploda în scurt timp” | Senator USR: Este revoltător / Deputat PNL: Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist / Tăriceanu: Nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea / Avocatul Poporului: Greșește profund

Reacții la declarațiile primarului Dorin Florea: „Ne jucăm cu o bombă socială care va exploda în scurt timp | Senator USR: Este revoltător / Deputat PNL: Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist / Tăriceanu: Nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea / Avocatul Poporului: Greșește profund
Publicat: 14/01/2020, 16:18

Senator UDMR, reacționează la declarațiile primarului Florea: Nu credeam că mai sunt politicieni care vor să decidă cine are dreptul să aibă copii

Senatorul UDMR de Mureș, Novak Csaba Zoltan, consideră că primarul Dorin Florea a dat un exemplu despre cum nu trebuie abordate anumite probleme sociale și a spus că n-ar fi crezut că mai sunt politicieni în România care doresc să reglementeze cine are dreptul să aibă copii.

Citește continuarea…

Avocatul Poporului, despre primarul din Târgu Mureș: Greșește profund. Alocația nu e a părinților. Dacă i-aș spune că e o declarație nefericită e prea puțin

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, marți, că primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, greșește profund referitor la măsurile pentru cuplurile care își doresc copii, pentru că alocația e dreptul copilului, nu al părinților. Weber a adăugat că astfel de declarații produc rău.

Citește continuarea…

Un senator USR reacționează: E revoltător ce a spus Florea. Mă aștept ca partidul lui să îl sancționeze

Senatorul USR Florina Presadă a afirmat marți, pentru Mediafax, că declarațiile primarului Dorin Florea sunt revoltătoare și că ALDE ar trebui să sancționeze atitudinea edilului. Presadă precizează că probleme precum mamele minore și sărăcia au apărut din incompetența autorităților de a le rezolva.

Citește continuarea…

Deputat PNL, după declarațiile primarului Florea: Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a reacționat, marți, la declarațiile primarului Dorin Florea din Târgu Mureș despre cuplurile care vor să aibă copii. Liberalul susține că ar trebui creat un mecanism de interzicere a dreptului de a mai candida în funcții publice pentru „politicienii naziști și rasiști”.

Citește continuarea…

Tăriceanu reacționează la declarațiile primarului Florea: Voi discuta cu el. Nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți că va discuta cu primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, despre afirmația acestuia referitoare la cuplurile care își doresc copii. Liderul ALDE susține că nu agreează „în niciun caz” declarațiile care încurajează discriminarea.

Citește continuarea…

Primarul din Târgu Mureș, așteptat la audiere la CNCD pe 21 ianuarie. Ce sancțiune riscă edilul

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este așteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru Mediafax, președintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Citește continuarea…

Știre inițială

Dorin Florea a declarat, marți, corespondentului Mediafax că trebuie discutat cu membrii din categoriile defavorizate despre importanța unui copil, despre locul de muncă și școală pentru a înțelege că nu trebuie să facă un copil pentru a obține un venit.

„Este un proiect vechi, pe care eu l-am anunțat în urmă cu șase ani, dar, din păcate, în România se discută doar senzaționalul și lucrurile care fac rating, cum ar fi urși, câini vagabonzi, prostituate, crime. Acum 6 ani am lansat un proiect amplu care vizează anchetele sociale și care includ oricum o serie de proceduri care se fac la nașterea unui copil. Când apare o astfel de naștere într-o zonă suspectă, o zonă defavorizată, automat o primărie trebuie să facă o anchetă socială serioasă și vedem dacă se îndeplinesc condițiile respective. Legea trebuie dezbătută, modificată, iar când faci un lucru îl faci serios și fără echivoc. Trebuie discutat cu categoriile defavorizate despre importanța unui copil, ce înseamnă locul de muncă, stabilitatea, școala care va aduce, în timp, familia, să înțeleagă că nu trebuie să facă un copil pentru a obține un venit”, a spus Florea.

Acesta a subliniat că sunt cazuri de tinere rome care nasc la 12, 13 sau 15 ani, cerând să se încheie cu ipocrizia deoarece problema este una foarte complexă în România.

„Problema țiganilor este una dintre cele mai mari ale României, pentru că i-am tratat cu indiferență, nu s-a tratat serios niciodată și nu s-au încercat metodele corecte prin care să aibă loc o inserare socială a lor. Comunitatea cea mai mare de țigani pe cap de locuitor din România este în Târgu Mureș. Cu banul distrugi tot, cheamă-l la muncă, cheamă-l undeva să îi dai să câștige într-un mod onest, te sfidează”, a mai spus edilul din Târgu Mureș.

Dorin Florea susține că a cerut să i se acorde posibilitatea să construiască locuințe din fonduri europene, nu din fonduri locale.

„Eu am făcut zeci de locuințe, am dărâmat cocioabe și am făcut locuințe. Este una dintre cele mai corecte soluții, îi creezi condiții ca să poți dialoga cu el. În momentul în care l-ai băgat în casă, când îi dai primele elemente de civilizație, atunci poți să stai de vorbă cu el și să înțeleagă, nu să te gândești că, demografic, ai rezolvat o problemă, care ne va costa enorm în timp”, a afirmat Florea.

Primarul a reclamat faptul că nu se analizează că mediul infracțional, prostituția, pedofilia provin din aceste medii.

„Noi ne jucăm cu o bombă socială care va exploda în scurt timp. Ce se întâmplă în comunitățile mici, unde oamenii nu merg la muncă, totul este la furăciuni, la tâlhării. Trebuie să ne ocupăm serios de acești oameni. Dacă se realizează programul pe care îl propun eu și le spui că nu fac copii pentru bani, va prinde contur și programul de contracepție, va fi coadă la prezervative”, a precizat Dorin Florea.

Întrebat dacă nu consideră că propunerile lansate ar fi discriminatoare, edilul a răspuns „absolut deloc”, menționând că, în anumite momente, statul este obligat să ia măsurile necesare dacă s-a constatat că lucrurile sunt scăpate de sub control.

„Sub aceste sloganuri, drepturile omului sau rasism, se ascund marile ticăloșii în sensul că te opresc să faci ceea ce trebuie făcut. În acest moment trebuie făcut asta pentru că de la Cuza, de la dezrobirea țiganilor, pur și simplu a fost ignorată această categorie socială, și-au bătut joc de ea toate guvernele, iar acum tragem ponoasele”, a mai spus Dorin Florea.

Întrebat, în continuare, cum comentează faptul că CNCD s-a autosesizat în cazul propunerilor sale, primarul din Târgu Mureș a precizat că s-a mai judecat de trei ori cu această instituție și a câștigat de fiecare dată.

„Eu nu fac declarații pentru comisiile X sau Y, ci pentru ceea ce înseamnă România reală astăzi. România este dominată, este sufocată de prostia, imbecilitatea și mediocritatea manifestată în fiecare zi, mai ales în plan legislativ. Am cerut o dezbatere, nu am cerut ca de mâine să li se taie cozile sau bretoanele, am cerut o analiză serioasă în care, prin dialog și educație, să înțeleagă că nu se dau bani pentru că au făcut copii. Eu stau de vorbă cu țiganii, am întrebat-o pe o tânără cum a reușit ca, la 21 de ani, să aibă trei copii, fiind gravidă cu al patrulea. A răspuns că soțul său nu lucrează, iar din banii primiți poate trăi. Acesta este un mod de trai al lor, un mod de viață. Nu e vorba despre rasism, ci de responsabilitate”, a explicat Dorin Florea.

Acesta a criticat și faptul că la nivelul Consiliului Local Târgu Mureș s-a aprobat fără discernământ acordarea de ajutoare financiare pentru cei care fac copii, pe care le consideră „pomeni electorale”.

Primarul din Tîrgu Mure, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea