Realitatea TV, amendată cu 25.000 lei pentru „Alegerile Mihaelei” în care au apărut Oprescu și Udrea

Realitatea TV, amendată cu 25.000 lei pentru Alegerile Mihaelei în care au apărut Oprescu și Udrea
Televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 25.000 de lei pentru emisiunea "Alegerile Mihaelei", difuzată duminică, în care au fost invitați doi competitori electorali, Sorin Oprescu și Rareș Mănescu, dar și oameni politici ca Elena Udrea și Crin Antonescu.
Publicat: 22/05/2012, 18:39
Actualizat: 22/05/2012, 18:39

Televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 25.000 de lei pentru emisiunea „Alegerile Mihaelei”, difuzată duminică, în care au fost invitați doi competitori electorali, Sorin Oprescu și Rareș Mănescu, dar și oameni politici ca Elena Udrea și Crin Antonescu.

Potrivit Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), legislația audiovizualului privind campania a fost încălcată și în emisiunea „Politică și delicatețuri”, cu Mircea Dinescu, difuzată duminică pe Realitatea TV. În respectiva emisiune a fost invitat și Ludovic Orban, membru al PNL.

Prezent la ședința CNA, Alin Petran, directorul de rețea al Realitatea TV, a spus că emisiunea „Alegerile Mihaelei” a fost pregătită cu mult timp înainte de debutul campaniei și nu a putut fi modificată structura emisiunii după ce, joi, Consiliul a adoptat Instrucțiunea care interzice prezența oamenilor politici în weekend, în campanie

„Promo-ul acestei emisiuni a fost difuzat cu mult timp înainte chiar și de campania electorală. Acești invitați au fost stabiliți cu mult timp înainte de apariția Instrucțiunii. Eram puși în situația de a nu mai putea modifica conținutul emisiunii într-un timp atât de scurt”, a spus Alin Petran.

Petran a spus că Realitatea TV a trecut prin mai multe campanii electorale, cum ar fi campania din 2008, când nu a existat o Instrucțiune a CNA care să interzică prezența tuturor oamenilor politici în weekend, în campanie. „Având în vedere și caracterul specific al postului nostru și al celorlate posturi de știri e foarte greu să realizezei emisiuni fără politicieni. E foarte greu ca în weekend să nu avem invitați politici”, a spus Petran.

El a mai spus că nici emisiunea „Alegerile Mihaelei” și nici „Politică și delicatețuri” nu au avut „nici cea mai mică urmă de promovare electorală”.

În schimb, Christian Mititelu, membru al CNA, a spus că în emisiunea „Alegerile Mihaelei” a fost invitat șeful organizației București a PDL, care reprezenta un candidat, dar și Sorin Oprescu, candidat la Primăria Capitalei.

„Alegerea a fost făcută cu trei săptămâni în urmă. Domnul Oprescu a fost prezent ca invitat într-o emisiune de divertisment”, a spus Petran.

„Campania electorală înseamnă doar atunci când un competitor spune «votați-mă»? Nu vi se pare că atunci când un candidat stă în studio și vorbește despre câte vieți a salvat, despre modul în care atâția mii de oameni îi mulțumesc (…) nu vi se pare o campanie electorală, o înălțare a candidatului către culmile celui mai frumos candidat, medic și nu olog”, i s-a adresat Valentin Jucan lui Alin Petran.

Pe de altă parte, Christian Mititelu a făcut referire la lipsa de echilibru arătată de moderatori în cazul discuțiilor.

Valentin Jucan a propus o amendă de 60.000 de lei, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată.

În schimb, Gelu Trandafir, membru al CNA, a propus o amendă de 25.000 de lei. Propunerea sa a întrunit numărul necesar de voturi și a fost aplicată.

Pe de altă parte, Alin Petran, reprezentantul Realitatea TV, a spus că a constatat cu surprindere că televiziunea a primit o amendă de 25.000 de lei, însă pentru încălcări similare postul Digi 24 a primit doar o somație publică, tot în ședința de joi a CNA.

Potrivit CNA, Digi TV a primit somație pentru că într-o emisiune pentru copii, difuzată în weekend, au fost prezenți Nicolae Bot și Ludovic Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....