Realizatoarea Marina Almășan vrea să intre în greva foamei. Care sunt motivele invocate de aceasta

Redactor:
Radu Cristian
Realizatoarea Marina Almășan vrea să intre în greva foamei. Care sunt motivele invocate de aceasta
Realizatoarea Marina Almășan vrea să intre în greva foamei. Care sunt motivele invocate de aceasta / Sursă: Facebook

Realizatoarea de televiziune Marina Almășan intenționează să intre în greva foamei. Aceasta a solicitat, în calitate de membru cu drepturi depline al MediaSind TVR, sprijinul organizației, din cauza „presiunilor la care este supusă din partea conducerii Societății Române de Televiziune”.

Articol „defăimător” publicat pe blogul personal

În urma publicării pe blogul personal femeide10.ro articolul Vântul Schimbării la TVR, Marina Almășan a primit o Notificare semnată de coordonatoarea Departamentului Juridic, Roxana Ionescu și de coordonatoarea Direcției Programe, Carla Tompea, prin care a fost atenționată să „retracteze, ca având conținut defăimător, articolul menționat, să notifice publicațiile media care au preluat articolul, referitor la retractarea acestuia și să formuleze dezmințiri publice.”

Textul realizatoarei de televiziune

„Mă adresez vouă,  ca membru al Sindicatului MediaSind, rugându-vă să mă sprijiniți in depășirea unui moment critic al activitatii mele curente. Sunt, iată, victima unui nou abuz din partea doamnei PDG și a echipei sale.

Joi 18 februarie, CD al TVR a aprobat semnarea unui nou contract de coproductie TVR-CONTERA MEDIA (coproducatorul cu care lucrez de ani buni) , pentru un nou sezon al  emisiunii mele “ Femei de 10, Bărbați de 10”, difuzată in fiecare sambata, in intervalul 15-17, pe TVR2. Această reintrare in grilă nu  este decât o consecință firească  a cifrelor bune de audiența obținute in sezonul trecut , dar și al popularității câștigate  de emisiunea noastra, in cei 4 ani de la apariție. ( menționez că rolul coproducătorului CONTERA, spre  deosebire de alți coproducători ai TVR, nu este acela de a “căpușa” instituția, cheltuindu-i banii, ci, dimpotrivă, de a lua asupra sa finanțarea – aproape integrală, în acest sezon – a uneia dintre cele mai complexe producții ale TVR2).

Vineri, 19 februarie am primit, cu surprindere, și eu , ca producător, și Contera Media, o notificare a Oficiului Juridic ( in attach) , prin care mi se reproșează că un editorial publicat de mine pe site-ul PERSONAL “Femeide10.ro” (in care-mi exprimam, sub forma unui eseu,  o serie de emoții personale , nemulțumiri și speranțe, legate de situația din TVR) este defăimător la adresa instituției și angajaților săi, încălcand o serie de articole de lege și regulamente. Mi se cerea retractarea și dezmințirea celor afirmate în editorial, dându-ni-se de înțeles că altminteri noul contract nu va mai fi semnat Precizez că, în mod cu totul abuziv, in contractul de anul trecut a fost inclusă o clauză care interzice site-ului meu personal, să publice articole împotriva conducerii instituției) . Nemaisemnându-se  contractul de coproducție, emisiunea , deși aprobată, va fi scoasă automat din grilă.

Deși articolul respectiv nu a încălcat niciunul din regulamentele și legile menționate de juriștii TVR, am fost de acord ca, pentru a dezamorsa situația, să mă plasez în ridicola situație de a publica pe același site un nou articol, care să dezmintă conținutul primului și, prin urmare, să laude prestația celor criticați în editorialul inițial. Replica a fost așadar publicată in ziua de 21 februarie.

Nici până astăzi însă, deși suntem pe ultima sută de metri înainte de începerea noii grile contractul nostru nu a fost semnat. Nici Canalul  TVR2 și nici Direcția Programe nu au primit niciun răspuns la notificarea trimisa cu două zile în urmă Oficiului Juridic , in care solicitau rezolvarea problemei, fiind periclitată producția emisiunii din noua grilă.

Menționez că  până la prima zi de filmare ( 10 martie) au rămas mai puțin de două săptămâni, că deja avem contracte semnate cu 12 finanțatori anul acesta am primit buget ZERO, pt cheltuielile directe!)  și că avem deja antamați toți invitații primelor două  ediții. Orice întârziere ( ca să nu mai vorbim de interzicere) este de natură să compromită calitatea emisiunii, dar și imaginea TVR în ochii companiilor finanțatoare și ai invitaților săi.

Nu știu exact care este “jocul” Conducerii, posibil doreste ca, prin mine, scoțându-mi emisiunea deja aprobată de pe post, sa “dea o lecție” tuturor angajaților care cutează să-și spună liber opinia și să se revolte împotriva situației dramatice în care a ajuns instituția noastră.

Vă mărturisesc că , personal, după 30 de ani de activitate în TVR, consider că ceea ce mi se întâmplă este o batjocură fără margini și, din nefericire, nu este singulară. Va anunț , pe această cale că, dacă aceasta atitudine de sfidare a muncii unei întregi echipe și de “punere a pumnului în gură” nu încetează, mă gandesc tot mai serios la declanșarea unei greve a foamei, ca o ultimă soluție, întrucât niciuna din formele de protest anterioare, la care am apelat și eu, și colegii mei, nu au avut niciun efect. Prin aceasta consider că voi da glas și nemulțumirilor altor mulți  profesioniști din TVR care au suferit în tăcere, în toți acești ani, ca urmare a acestui management nefast.

Vă rog frumos, așadar să luați act de această situație și să mă ajutați să o rezolv, în beneficiul unei echipe întregi, al colegilor care se pot trezi oricând într-o situație similară , al partenerilor noștri externi , care ni s-au asociat crezând în noi, și, până la urmă, în beneficiul telespectatorilor TVR, care așteaptă reîntâlnirea cu una din emisiunile lor preferate și care nu au nicio vină pentru haosul din Televiziunea publică, susținută din banii lor.

Va mulțumesc anticipat pentru sprijin,

Cu prețuire,

Marina Almășan, producător “Femei de 10, Bărbați de 10” – scrie în sesizarea realizatoarei TV.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cine ar putea fi noul ministru al Sănătăţii, după demiterea lui Voiculescu! Ce nume s-au...
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
Ce trenuri merg spre litoral din toată România. Anunțul de ultimă oră al CFR făcut...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
×
Inchide