RECALCULAREA PENSIILOR. Anunțul momentului despre pensii. Veste uriașă pentru milioane de români

RECALCULAREA PENSIILOR. Anunțul momentului despre pensii. Veste uriașă pentru milioane de români
Ce se va întâmpla cu pensiile românilor
Publicat: 04/03/2020, 10:32
Actualizat: 04/03/2020, 10:32

Vești excelente pentru elevi și pensionari. Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la MFP, Lucian Ovidiu Heiuș are planuri îndrăznețe, dorind să majoreze pensiile și alocațiile.

„Trebuie în primul rând să urmărim execuţia bugetară, iar unul din obiectivele pe care le am eu ca ministru care are în subordine Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este de a realiza o colectare suficient de bună pentru ca, cel puţin începând cu 1 septembrie, să majorăm aceste pensii aşa cum este legea în vigoare. Este o lege aprobată. Eu sunt un om care toată viaţa mea am respectat şi am aplicat legea. Nu există un alt temei de drept decât ca ministru de Finanţe să pui în aplicare legile care sunt în vigoare la un moment dat. Chiar dacă ele prevăd nişte cheltuieli”, a declarat Lucian Heiuş, citat de capital.ro.

„Când este lege nu există tocmeală”, a mai spus ministrul.

Heiuș a explicat de ce legea privind majorarea pensiilor și alocațiilor nu a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

„Alocaţiile în România au fost majorate. Este o lege care este aprobată. Pentru că legea a fost aprobată după aprobarea bugetului de stat şi pentru că legea finanţelor publice prevede ca în primele şase luni să nu poţi să faci rectificări bugetare s-a dat acea ordonanţă de prorogare a termenului de aplicare a acelei majorări. Nu aveai cum. Erau două legi care intrau în contradicţie”, a declarat Lucian Heiuş.

De asemenea, ministrul a respins acuzațiile de „populism” în privința majorării alocațiilor: „Nu e normal și corect să discutăm despre așa ceva, când e vorba de copii și natalitate”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase