Rechizitoriul dezafilierii Universității Craiova. Dragomir și Sandu acuzați de abuz de putere. Mititelu cere daune de 53 milioane euro

Rechizitoriul dezafilierii Universității Craiova. Dragomir și Sandu acuzați de abuz de putere. Mititelu cere daune de 53 milioane euro
Publicat: 18/06/2013, 18:08
Actualizat: 30/04/2015, 09:45

DNA a publicat rechizitoriul dosarului in care Dumitru Dragomir șeful Ligii Profesioniste de Fotbal și Mircea Sandu, președintele Federației Române de Fotbal au fost trimiși în judecată pentru dezafilierea clubului de fotbal Universitatea Craiova. În rechizitoriu procurorii DNA spun că Dragomir și Sandu au eliminat echipa din Craiova încâlcând legea și abuzând de funcțiile de conducere pe care le dețin. În dosar se menționează că patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu cere daune de 53 de milioane euro.

CITEȘTE AICI RECHIZITORIUL INTEGRAL

Potrivit DNA, care a transmis rechizitoriul în baza unei cereri pe legea 544/20001, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu, dar și de infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

La data de 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal s-a hotărât excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. Excluderea a fost pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor.

Potrivit DNA, materialul prin care Universitatea Craiova era acuzată de aceste încălcări a fost realizat de către Dumitru Dragomir și Mircea Sandu. Dezafilierea Universității Craiova s-a realizat în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Procurorii DNA spun că materialul acuzator realizat de Dragomir și Sandu nu era motivat și nu prezenta probe clare. DNA mai susține că cei doi și-au folosit influența pentru a determina dezafiliera clubului de fotbal.

Ca și consecință a dezafilierii Universitatea Craiova a pierdut drepturi federative în valoare de peste 15 milioane lei. Procurorii au mai arătat că au dispus sechestru pe bunurile LPF, dar și ale lui Dragomir și Sandu.

Potrivit DNA, cei doi șefi ai LPF și FRF au abuzat de pozițiile de conducere pentru a determina dezafilierea clubului de fotbal din Craiova. „În sinteza celor arătate mai sus, este de necontestat aceea că învinuitul Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, reprezentanții învinuitelor Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal, au urmărit cu știință și abuz de putere excluderea S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. cu folosirea pe deplin a influenței și autorității de care se bucurau, în calitatea lor de reprezentanți ai celor două învinuite, față de membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal pentru a obține votul necesar excluderii clubului din Craiova”, se arată în rechizitoriu

Acest dosar a pornit de la o plângere penală depusă de Adrian Mititelu, patronul clubului de fotbal Universitatea Craiova. În rechizitoriu se menționează că S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., prin plângere penală s-a constituit parte civilă cu suma de 50 milioane Euro. În plus ANAF a mai constat și un prejudiciu de 15 milioane lei pentru că după dezafilierea clubului au fost pierdute drepturile federative a 39 de jucători ce erau înregistrați la clubul de fotbal. Astfel procurorii au dispus sechestru pe bunurile LPF, FRF dar și pe bunurile deținute de Mitică Dragomir și Mircea Sandu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Ducesa de Sussex a dezvăluit primul produs din brandul său American Riviera Orchard