Recomandările Poliției după incidentele de la metrou: Suntem mereu cu telefonul în mână, să fim mai oameni decât am fost până azi dimineață

Recomandările Poliției după incidentele de la metrou: Suntem mereu cu telefonul în mână, să fim mai oameni decât am fost până azi dimineață
Publicat: 15/12/2017, 15:02
Actualizat: 25/03/2019, 23:32

„Noi suntem aici pentru cetățeni și îi asigurăm că suntem la datorie tot timpul. Să se adreseze cu încredere poliției pentru că vom acționa cu operativitate de fiecare dată. Doamna respectivă (victima ce a anunțat poliția vineri că a fost amenințată la metrou – n.r.) a venit și s-a adresat poliției și foarte bine a făcut. Acesta este gestul pe care trebuie să-l facă oricine: în momentul în care simte că ceva nu este în regulă trebuie să se adreseze poliției. Dar încă o dată fac apel la toată lumea să fie calmă”, a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Aceasta a mai precizat că orice cetățean se poate proteja de eventualele incidente respectând sfaturile pe care reprezentanții Metrorex le lansează constant către cei aflați pe peroane.

„Să respectăm indicațiile, sfaturile preventive pe care le auzim în stație. Să respectăm acea bandă care este trasată pe peron și să fim atenți unii la alții. Suntem cu toții preocupați, avem tot timpul telefoanele în mână – aș face un apel la umanitate, să fim mai oameni decât am fost până azi dimineață, să ne mai uităm și la cel de lângă noi, dacă are nevoie e ceva, dacă putem interveni. Nu este nevoie într-o situație mai gravă să intervenim prin forță, poate nu se poate. Măcar un instrument care se cheamă telefonul mobil, să facă acel apel de urgență 112″, a mai precizat sursa citată.

Poliția Capitalei face apel la cetățeni să își păstreze calmul, precizând că oamenii legi sunt la datorie. Reprezentanții instituției precizează că polițiștii acționează în stațiile de metrou îmbrăcați în haine civile.

„Există (n.r. echipe de polițiști) în permanență. Nu sunt atât de vizibile pentru că acționează în civil”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Polițiștii îndemnă cetățenii să facă sesizări atunci când se simt în pericol.

Precizările vin după ce, vineri, două femei au anunțat autoritățile că au fost amenințate la metrou de o persoană necunoscută.

Prima sesizare a fost făcută la ora 10.00, o femeie reclamând că a fost amenințată la stația de metrou Unirii 2.

„Nu scapi de mine. În acel context a apărut și ceva referitor la copiii ei (n.r. ai persoanei care ar fi amenințat), că ar fi decedați”, a precizat Sarca.

Femeia suspectă a fost găsită la 10.55, în zona Pipera, fiind audiată pentru a se stabili ce a determinat-o să facă acest gest.

Polițiștii au primit o a doua sesizare privind fapte de amenințare la metrou și fac investigații pentru a stabili circumstanțele.

„A fost primit un e-mail la Metrorex, ne-au transmis-o nouă. O doamnă sesizează că a fost amenințată și ea”, a declarat Diana Sarca.

Incidentul a avut loc la stația de metrou Pipera. Polițiștii verifică dacă persoana care ar fi amenințat-o pe femeia care a sesizat Metrorex este cea suspectată și de primul caz de amenințare.