Record de vizitatori la expoziția”The Human Body”

Record de vizitatori la expozițiaThe Human Body
Publicat: 23/03/2013, 20:03
Actualizat: 02/02/2019, 09:31

Expoziția „The Human Body”, deschisă vineri, la Muzeul Antipa din Capitală, înregistrează un număr record de vizitatori pentru muzeu, astfel că, potrivit estimărilor organizatorilor, de vineri până duminică, inclusiv, expoziția va fi văzută de 3.000 de persoane.

Expoziția „The Human Body”, al cărei vernisaj a avut loc vineri și care va putea fi deschisă publicului până pe 30 iunie, a suscitat interesul celor care au dorit să participe, la „o lecție extraordinară de anatomie”, așa cum au spus proprietarii ei, și să vadă corpuri umane reale în poziții dinamice.

„De vineri, când a fost deschisă expoziția pentru public și până astăzi (sâmbătă – n.r.) la ora închiderii, estimăm că numărul vizitatorilor expoziției va fi de 2.000 de persoane. Având în vedere că în acest moment sunt foarte mulți oameni în fața muzeului, așteptând să intre, credem că nu toți cei care se află afară vor putea vedea expoziția până la ora închiderii (publicul poate vizita expoziția până la ora 20.00-n.r)”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Events care, alături de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sunt organizatorii din România ai expoziției „The Human Body”.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Muzeului Antipa au declarat: „Totul este organizat foarte bine, se intră în grupuri de 25 de persoane, iar coada este infernală, până în stradă”.

Potrivit reprezentanților Events, care au luat în calcul atât biletele vândute în rețeaua proprie, cât și pe cele vândute la muzeu, „numărul celor care vor vedea expoziția de vineri până duminică va fi de 3.000 de persoane”.

Expoziția „The Human Body”, care include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra corpului omenesc -, va putea fi vizitată la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București până pe 30 iunie.

Într-o conferință de presă, organizată miercuri seară, la Muzeul Antipa, proprietarii expoziției, GForce Exhibitions, au declarat că dețin drepturile asupra exponatelor și după ce acestea vor ieși din circuitul expozițional.

Totodată, producătorii evenimentului și reprezentanții Muzeului Antipa au precizat că expoziția „The Human Body” este o oportunitate rară pentru România și pentru cei care doresc să învețe sau să își reamintească informații despre corpul uman.

„Știu că expoziția a dat naștere la numeroase controverse de-a lungul anilor, însă răspunsul pozitiv în proporție de peste 90% din toate locurile în care am fost ne-au încurajat să continuăm”, a declarat Arnie Geller, CEO al GForce Exhibition.

El a precizat că GForce Exhibition deține drepturile asupra exponatelor. După ce nu vor mai face parte din expoziție, exponatele nu vor fi vândute sau donate unor universități, ci vor fi duse în țara de origine pentru a fi incinerate, a explicat Geller.

Întrebat cine „trebuie” și cine „nu trebuie” să viziteze expoziția „The Human Body”, Arnie Geller a spus: „Expoziția nu este pentru toată lumea. Persoanele de o anumită apartenență religioasă, de exemplu, pot alege să nu o viziteze, dar majoritatea se poate bucura de expoziție ca de o lecție de anatomie extraordinară”.

În cadrul expoziției „The Human Body” poate fi văzut corpul uman în totalitatea lui, dar și fragmente sau organe întregi, mușchi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos și muscular, sistemul nervos, precum și fetuși în diferite stadii de evoluție. De asemenea, nu lipsesc exponate care prezintă organe sănătoase și organe afectate de cancer în diferite stadii.

Pentru a-i convinge pe vizitatori că fumatul este una dintre cauzele frecvente ale cancerului pulmonar, organizatorii expoziției au amplasat între două exponate – un plămân sănătos și unul afectat de cancer – o cutie în care oamenii își pot „dona” pachetele de țigări.

Expoziția „The Human Body” va fi deschisă publicului până pe 30 iunie, zilnic, de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.

Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Biletele pentru această expoziție au fost puse în vânzare și au prețuri cuprinse între 32 și 60 de lei/ persoană și, respectiv, 85 și 135 de lei/ grup. Totodată, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expoziție în baza unui tichet în valoare de 30 de lei/ persoană. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești).

Biletele sunt valabile pentru toată durata desfășurării expoziției, cu specificația că biletele valabile în timpul săptămânii oferă acces doar de marți până vineri inclusiv, iar biletele valabile în weekend oferă acces doar sâmbăta și duminica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee