Record: Un bărbat a fost internat timp de 243 de zile în spital din cauza Covid-19

Record: Un bărbat a fost internat timp de 243 de zile în spital din cauza Covid-19
Viața după COVID. Ce trebuie să facă pacienții, pentru a nu rămâne cu plămânii afectați / Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 19/01/2021, 15:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:10

Un pilot de avion din cadrul companiei British Airways a revenit în căminul său după ce a fost internat în spital timp de 243 de zile în spital din cauza infectării cu virusul Covid-19, relatează The Times.

Pilotul a fost internat în luna martie

Pilotul Nicholas Synnott, în vârstă de 59 de ani, a fost internat într-un spital din Texas în martie și a fost externat chiar înainte de Crăciun, întorcându-se acasă, în Betchworth, Surrey. Este încă în perioada de recuperare.

Soția pilotului, Nicola, în vârstă de 54 de ani, și-a petrecut tot acest interval de timp în spital, alături de soțul său, ajutându-l în procesul complicat de recuperare.

Nicholas Synnott a spus pentru ABC 30 News, la externarea din spitalul UT Health and Memorial Hermann: „Am trecut printr-o frază întunecată în care, din punct de vedere psihologic, au fost foarte mule încercări”, relatează The Times.

Cadrele medicale afirmă că pilotul a avut insuficiență respiratorie, a fost ventilat, apoi conectat la aparate care să susțină funcționarea inimii și a plămânilor, după care a urmat perioada de recuperare.

Dr. Biswajit Kar, cardiologul care l-a tratat pe Synnott, a spus: „Fiecare organ din corpul său a fost afectat de Covid-19. A făcut față tuturor încercărilor și a supraviețuit doar pentru că starea lui de sănătate era anterior foarte bună, condiție absolut necesară pentru un pilot”.

Rusia anunță că deține deja al doilea vaccin împotriva Covid, cu „eficiență de 100%”!

Autoritățile din Rusia au anunțat că al doilea vaccin dezvoltat de Moscova împotriva COVID-19 are o eficiență de 100%, care s-ar fi dovedit în urma studiilor clinice!

Rusia a început deja testele în masă ale vaccinului „EpiVacCorona”, care este dezvoltat de un mare Institut din Siberia, încă din luna noiembrie 2020.

Sputnik V are o eficiență de doar 92%

Oficialii de la Moscova au declarat că celălalt vaccin aprobat împotriva COVID-19, Sputnik V, are o eficiență de doar 92% în ceea ce privește protejarea oamenilor împotriva noului coronavirus, potrivit Reuters, care citează agenția rusă Tass.