REFERENDUM 2012. Ministrul Dușa: Sperăm să centralizăm luni datele privind referendumul cerute de Curtea Constituțională

REFERENDUM 2012. Ministrul Dușa: Sperăm să centralizăm luni datele privind referendumul cerute de Curtea Constituțională
Publicat: 18/08/2012, 13:27
Actualizat: 18/08/2012, 13:27

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a declarat, sâmbătă, că acțiunea de strângere a datelor din teritoriu necesare pentru documentele cerute de Curtea Constituțională, în legătură cu referendumul, va continua până luni, când se speră că aceasta va fi finalizată.

Dușa a mai spus că, tot luni, ar urma să fie redactate respectivele documente, în urma centralizării informațiilor privind listele electorale permanente.

Întrebat despre posibilitatea ca PDL să boicoteze actualizarea listelor, ministrul a spus: „Nu cred că cei de la PDL pot să boicoteze o acțiune legală, dispusă de Curtea Constituțională”.

Curtea Constituțională a admis, marți, solicitarea formulată de președintele suspendat, Traian Băsescu, de preschimbare a termenului ședinței CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică și impactul asupra economiei.

„Plenul Curții Constituționale a luat în discuție cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Președintelui României și confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de președintele suspendat al României, domnul Traian Băsescu”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marți, de CC.

Potrivit CC, în vederea asigurării soluționării, cu celeritate, a cauzei cu care a fost învestită Curtea Constituțională, pentru a evita prelungirea situației de instabilitate politică care se răsfrânge direct asupra economiei naționale, în temeiul art.3, art.14 și art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, precum și al art.153 din Codul de procedură civilă, plenul Curții Constituționale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat în cauză, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Președintele PDL, Vasile Blaga, anunțase anterior că primarii PDL „nu vor fi părtași la încălcarea legii” și vor transmite Guvernului exact listele electorale actualizate până la 11 iulie 2012, arătând că memorandumul secret al Guvernului pe această temă nu are bază legală.

Blaga a spus că memorandumul secret al Guvernului încearcă să schimbe realitatea electorală din România și demonstrează că USL acționează în disprețul legii, al Constituției și al oricărei norme democratice.

„USL a declanșat operațiunea de epurare electorală și a trecut la rașchetarea listelor electorale. Pentru USL, alegătorii sunt o masă de manevră care poate fi mărită sau micșorată în funcție de interesele de moment ale trioului Ponta-Antonescu-Voiculescu. Vă anunț că primarii PDL nu vor fi părtași la încălcarea legii și a unei decizii a CC. Primarii PDL vor transmite exact listele solicitate de CC, adică acele liste actualizate până la data de 11 iulie 2012, potrivit legii”, preciza Vasile Blaga.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri