RELAXARE. Noi reguli privind slujbele religioase. Nu se vor oferi lingurițe de unică folosință pentru împărtășanie – DOCUMENT

RELAXARE. Noi reguli privind slujbele religioase. Nu se vor oferi lingurițe de unică folosință pentru împărtășanie – DOCUMENT
Foto: Hepta

Guvernul a stabilit că relaxează regulile privind slujbele religioase. În acest caz, un număr de 16 credincioși pot participa la slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult, iar în cadrul împărtășaniei se vor dezinfecta lingurițele după fiecare folosire.

În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare”.

Noile reguli în cazul slujbelor religioase au fost publicate în Monitorul Oficial. Potrivit acestora, numărul persoanelor care pot participa la slujbe religioase private a crescut la 16. Este vorba despre căsătorii, botezuri şi înmormântări.

Totuși, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție. De asemenea, între credincioși trebuie respectată distanța de cel puțin doi metri.

La intrarea în biserică, persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectantul pe bază de alcool pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios și nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Slujbele care se vor oficia în aer liber, se vor desfăşura cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.

Reguli privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase

I. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților

1. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

2. Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

3. La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

4. Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

5. Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane.

6. În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

7. Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

8. Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

II. Măsuri sanitare specifice

1. În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

2. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Ordin Referitor La Activită… by Gandul.info on Scribd

×

Declarații susținute de ministrul Finanțelor și de cancelarul Prim-ministrului

Publicată de Gandul pe Miercuri, 27 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide