Remainians Respond to Romanians: „Inima mea este cu voi. Te iubesc, România!”

„Romanians Adopt Remainians” a stârnit reacții în toată lumea, așa că tinerii britanici care și-au făcut „buletin de remainian” datorită unor români care i-au „adoptat” au simțit că e momentul să răspundă și ei cumva valului de empatie pe care l-au simțit dinspre țara noastră.

„Îmi place foarte mult proiectul ‘Romanians Adopt Remainians” și tocmai am fost adoptată, chiar acum, înainte să ne întâlnim. Cred că e o idee minunată, este ‘plină de suflet”, exact lucrul de care aveam nevoie. Așa că vă mulțumesc foarte mult că faceți asta!”, spune Linda, o britanică originară din Noua Zeelandă pentru care ideea ca Marea Britanie să iasă din UE o sperie și o neliniștește profund, motiv pentru care se gândește să părăsească Regatul.

Și Charlotte are același gând, mai ales că vrea să-și promoveze portofoliul de grafician pe tot continentul, iar asta va fi mult mai greu de realizat dacă Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

„Da, categoric (n.r. mă gândesc să plec din Marea Britanie), pentru că vreau să lucrez mult ca freelancer grafician, și mi-ar plăcea să muncesc în afara UK, să mă dezvolt în toată lumea, iar acum probabil vor fi mai multe obstacole și va trebui să muncesc din greu ca să-mi duc proiectele în Europa”, explică Charlotte efectele pe care Brexit le-ar putea avea asupra planurilor ei de viitor.

Ce știu tinerii britanici despre România? Mai întâi, că este patria lui Dracula și a Transilvaniei, spune Tom, care este, însă, convins că nu acestea sunt lucrurile care ar reprezenta cel mai bine țara noastră. De fapt, cei care fac din România o țară „minunată”, cum spune Valeria, sunt chiar oamenii, pe care i-a perceput ca fiind deschiși și foarte prietenoși. Prieteni români au și Linda, care vrea să viziteze România, și Charlotte care crede că, precum colega ei de seriviciu româncă, „cei mai mulți oameni din România sunt și ei adorabili”.

Indiferent de ce se va întâmpla, tinerii britanici au un singur mesaj, pe care Reuben reușește să-l rezume în câteva cuvinte: „Noi, ca și continent, trebuie să rămânem conectați, trebuie să avem acea unitate pentru că, în ciuda faptului că UK a părăsit Uniunea Europeană, încă suntem parte din Europa și suntem în continuare un singur popor”.

„Așa că, surori și frați români și oameni din toată lumea, aș vrea să vă mulțumesc pentru că sunteți atât de amabili și de primitori”, mai spune Reuben. Tot aproape de România se consideră și Valeria, pentru că e originară din Italia, o țară cu „spirit latin”, dar și pentru că a și venit o dată în România, unde și-a făcut multe cunoștințe. Ba chiar a învățat câteva cuvinte în limba română, iar pe unul în mod special ține să-l transmită spre țara noastră: „”Mulțumesc!”, așa se zice în limba română, dacă îmi amintesc eu bine. Vă mulțumesc pentru acest proiect”.

În engleză sau în română, tinerii britanici sunt bucuroși că țara noastră le-a întins, simbolic, o mână de ajutor, că românii îi vor în Uniunea Europeană și arată asta printr-o campanie atât de haioasă cu un fantastic simț al umorului, după cum o apreciază Tom.

„Vă mulțumesc că ne-ați adoptat, chiar dacă nu în realitate. Inima mea este cu voi! Te iubesc, România!”, ține Charlotte să transmită în final, cu un gest de afecțiune care să ajungă la toți cei ce s-au implicat în campania „Romanians Adopt Remainians”.

Ambasadorul Marii Britanii la București: Această campanie este binevenită

Printre primii oficiali care au reacționat la campania Gândul și GMP Adevertising/Webstyler s-a numărat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, care crede că „Romanians Adopt Remainians” este un demers „binevenit”.

„Din ce am înțeles, campania este despre generarea conexiunilor pe Facebook între români și britanici și orice generează prietenie între oamenii din țările noastre este ceva ce este cu siguranță binevenit”, a declarat diplomatul. Paul Brummell are și un mesaj pentru românii din Marea Britanie: sunt bineveniți în Regatul Unit.

Europarlamentarul britanic Julie Ward: „Este o campanie minunată, va mulțumim!”

„Romanians Adopt Remainians” a ajuns rapid și în Parlamentul European, dovadă că europarlamentarul britanic, membru al Partidului Laburist și al Alianței Progresiste a Liberalilor și Democraților pentru Europa, Julie Ward, a aflat despre ea la puțin timp după lansare.

„Știam despre această campanie și cred chiar că este una minunată, vă mulțumim pentru că faceți asta! Cu adevărat, vă mulțumim! Este extrem, extrem de important! Eu am stabilit, în timp, foarte multe conexiuni cu oameni din alte țări, inclusiv cu români, și ei sunt foarte pozitivi, au unul dintre cele mai importante principii ale Europei, și anume solidaritatea, iar eu cred că acest demers arată o solidaritate uimitoare. Este o campanie minunată, vă mulțumim!”, l-a transmis Julie Ward românilor care s-au alăturat demersului Gândul și GMP Advertising/Webstyler.

INTRĂ ȘI TU ACUM ÎN CAMPANIA ROMANIANS ADOPT REMAINIANS

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?