Remus Pricopie: Clasa pregătitoare va fi organizată în mod flexibil

Redactor:
Andreea Ofițeru
Remus Pricopie: Clasa pregătitoare va fi organizată în mod flexibil
Remus Pricopie a precizat că, pentru anul școlar 2013-2014, Ministerul Educației dorește organizarea clasei pregătitoare într-un mod mult mai flexibil, fie la școală, fie la grădiniță, dar cu același curriculum, evitând astfel greșelile făcute în trecut, atunci când nu s-a ținut cont de condițiile specifice fiecărei comunități, de infrastructura disponibilă și de punctul de vedere al părinților.

Ministrul Educație, Remus Pricopie a precizat că, pentru anul școlar 2013-2014, Ministerul Educației dorește organizarea clasei pregătitoare într-un mod mult mai flexibil, fie la școală, fie la grădiniță, dar cu același curriculum, evitând astfel greșelile făcute în trecut, atunci când nu s-a ținut cont de condițiile specifice fiecărei comunități, de infrastructura disponibilă și de punctul de vedere al părinților.

„Ține de domeniul decenței ca aceia care au creat haos în sistemul de învățământ românesc să se abțină de la a da indicații. Metoda pumnului în gură folosită de guvernarea PDL pentru a lua decizii cu impact asupra viitorului copiilor noștri a fost înlocuită cu cea a dialogului și a consultării. Legitimitatea deciziilor care au la bază acest mecanism asigură stabilitate sistemului de învățământ și permite ieșirea din cercul vicios al schimbărilor lipsite de orice viziune și de abordare strategică”, a arată Remus Pricopie într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, susține că cei care au creat haos în sistemul de învățământ trebuie să se abțină de la a da indicații în cazul clasei pregătitoare, precizând că prin organizarea acesteia la școală sau la grădininiță, dar cu același curriculum se evită greșelile făcute în trecut.

„Constat că domnul Daniel Funeriu continuă să persiste în greșeală și să considere că dialogul ministerului cu părinții reprezintă o pierdere de vreme. Este aceeași atitudine arogantă pe care PDL a afișat-o atunci când a fost la guvernare, o atitudine bazată pe ignorarea dialogului social, pe transformarea profesorilor, a elevilor și a părinților în simple date statistice și pe impunerea unor măsuri neadaptate condițiilor din teren și nevoilor reale ale elevilor”, mai arată Remus Pricopie în comunicat.

Ministrul a precizat că intenția Ministerului Educației Naționale este aceea de a nu bulversa sistemul educațional de acum, astfel încât părinții să aibă o imagine clară a ceea ce presupune clasa pregătitoare.

Pricopie a adăugat că Ministerul Educației este interesat „de existența logisticii necesare”, astfel încât procesul educațional să se desfășoare cât mai bine, iar flexibilizarea corespunde cel mai bine obiectivului de a avea un proces educațional eficient, în condițiile în care gradul de dotare al grădinițelor și școlilor din țară este diferit și nu toate unitățile pot oferi cele mai bune condiții pentru derularea clasei pregătitoare.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Educației și sindicatele din educație alături de părinți au semnat un acord prin care au stabilit ca indiferent de locul unde este organizată clasa pregătitoare, la școală sau la grădiniță, elevii vor învăța după același curriculum, cu personal calificat pentru învățământul primar. Decizia privind locul unde vor învăța copiii va fi luată în funcție de spații, după consultarea părinților

 

 

 

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Laurențiu Reghecampf, cadou incredibil pentru soția sa! Anamaria Prodan a primit un apartament în cea...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Florin Călinescu, mesaj JENANT la Pro TV: ‘Miroși a tomberon’
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
×
Inchide