REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 – BEJ Cluj a RESPINS contestația USL cu privire la renumărarea voturilor. EMIL BOC ESTE PRIMAR

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 - BEJ Cluj a RESPINS contestația USL cu privire la renumărarea voturilor. EMIL BOC ESTE PRIMAR
Biroul Electoral Județean Cluj a respins cererea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secții de votare din municipiul Cluj-Napoca pe motiv de fraudă, iar reprezentanții USL susțin că vor depune contestație la Biroul Electoral Central (BEC), transmite corespondentul MEDIAFAX
Publicat: 12/06/2012, 13:02
Actualizat: 13/06/2012, 16:58

Biroul Electoral Județean Cluj a respins cererea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secții de votare din municipiul Cluj-Napoca pe motiv de fraudă, iar reprezentanții USL susțin că vor depune contestație la Biroul Electoral Central (BEC), transmite corespondentul MEDIAFAX

Președintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secții din Cluj-Napoca a fost respinsă din considerente „procedurale”.

ALEGERI LOCALE 2012. REZULTATE DIN ORAȘUL TĂU – HARTA INTERACTIVĂ a ALEGERILOR pe GANDUL.INFO

„BEJ Cluj a respins cu nouă voturi la șase solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secții de votare din municipiu pe considerente procedurale. USL poate depune contestație la decizia BEJ Cluj. Am înregistrat la BEJ în total patru contestații de renumărare a voturilor și de reinterpretarea voturilor nule. Toate au fost respinse”, a spus Trofin.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că reprezentanții Uniunii vor contesta la BEC decizia BEJ Cluj.

„Noi am cerut BEJ Cluj renumărarea voturilor de la toate secțiile de votare din Cluj-Napoca pentru fraude masive pentru că BEM Cluj-Napoca nu are competențe privind numărarea voturilor. Vom contesta, marți, la BEC decizia BEJ Cluj, prin care s-a respins solicitarea noastră”, a spus Danciu.

Reprezentanții USL au contestat, luni seară, la Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj rezultatele oficiale care îl dau pe candidatul PDL, Emil Boc, câștigător al alegerilor pentru Primăria municipiului și a cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de secții de votare din oraș.

Liderul PDL, Emil Boc, redevine primar al Clujului cu 40,61% din voturi, în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a întrunit 39,53%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj.

Președintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat că Emil Boc a obținut 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară a primit 52.251 de voturi (39,53%).

Astfel, diferența dintre cei doi este de 1.423 voturi.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câștigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câștiga la Cluj cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obținuse sub 8 la sută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase