REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cele mai bune licee din județul Brașov, după notele de la BAC 2012

Publicat: 09/07/2012, 19:10
Actualizat: 09/07/2012, 19:10

Ieri s-au afișat REZULTATELE la BACALAUREAT 2012, rata de promovare la nivel național fiind de 43%, în scădere față de anul trecut, când a fost de 44,7%. gândul îți prezintă topul liceelor din județul Brașov și cele mai bune note obținute la fiecare unitate de învățământ.

Astfel, rata de promovare la EXAMENUL de BACALAUREAT 2012 în județul Brașov a fost de 49,8%, înainte de rezolvarea contestațiilor, un singur elev reușind să obțină 10 pe linie. Totodată, un singur liceu a reușit să aibă rata de promovare de 100%, și anume Colegiul Național „Andrei Șaguna”, liceul la care este elevă și cea care a obținut singurul 10, Kafter S. Melek. La același liceu, în top 10 cele mai bune medii obținute, se află o medie de 9,9, una de 9,81, câte două medii de 9,75 și 9,73, iar trei elevi au obținut 9,71.

Potrivit REZULTATELOR de la BACALAUREAT 2012, al doilea liceu clasat în județul Brașov este Colegiul Național „Ioan Meșota”, unde rata de promovare a fost de 97,47%, iar cea mai mare notă a fost 9,75. Deși s-a clasat abia pe locul doi, elevul care a avut media 9,66 a reușit să obțină nota maximă la proba de matematică T1.

Pe locul trei s-a clasat Colegiul Național „Unirea”, având o rată de promovare de 95,56%, iar cea mai mare medie obținută a fost 9,48. Cu toate acestea, 25 de elevi au luat note peste 9, iar 54 dintre ei au obținut note peste 8. Doar șase elevi de la acest liceu au picat EXAMENUL de BACALAUREAT.

Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” a prins locul 4 în topul celor mai bune licee din Brașov, unde rata de promovare a fost de 91,12%. Aici, cel mai bun elev a fost Stachie Cosmin Ionuț, care a fost notat cu 9,86, iar la proba de matematică T1 a luat 10. La „Grigore Moisil”, 29 de elevi au luat note între 9 și 9,99, iar 51 au luat peste 8. Doar 15 elevi au picat examenul, după afișarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012.

Locul cinci a fost ocupat de Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, având promovabilitatea de 89%, iar cea mai mare medie obținută a fost 9,8, Pe primele locuri de la acest liceu sunt elevi care au obținut medii de peste 9,33. Doar 11 elevi nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat.

Liceele fruntașe nu sunt doar din orașul Brașov, ci și din Făgăraș. Colegiul Național „Radu Negru” a reușit să se claseze pe locul șase, cu o rată de promovare de 86,81. „Ne mândrim cu elevii noștri, 26 dintre ei au luat chiar note între 9 și 9,99”, a declarat directoarea liceului, contactată de gândul. Cea mai mare notă obținută în acest liceu a fost 9,75, însă primele zece note pe liceu au fost de peste 9,41, iar 19 elevi au picat.

După ce au fost afișate REZULTATELE la BACALAUREAT 2012, locul șapte în topul liceelor din județul Brașov este ocupat de Liceul „Andrei Mureșanu”, cu o rată de promovare de 86,05%. Cea mai mare notă obținută a fost 9,55. Cu toate acestea, diferența dintre locul întâi și locul al doilea este destul de mare, următoarea medie fiind 9,16. Astfel, doar cinci elevi au obținut note peste 9, 28 au luat note între 8 și 8,99, iar 28 au picat.

Liceul Teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria a reușit să ocupe locul opt în topul celor mai bune licee din județul Brașov. Cu o promovabilitate de 82,98%, cea mai mare notă a fost 9,85. Și aici se observă o diferență foarte mare între prima și a doua medie, respectiv 9,08, astfel fiind înregistrate doar două note peste 9.

Penultimul loc este ocupat de Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” din Brașov, cu o rată de promovare de 81,48%. Nota maximă obținută a fost 9,33, următorul clasat obținând 9,01. Aici au picat 10 elevi din totalul de 54.

Pe locul 10 s-a clasat tot un liceu vocațional, și anume Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, având promovabilitatea de 80%. Cea mai mare notă obținută aici a fost 9,78, 8 elevi primind note între 9 și 9,99. DIn totalul de 30 de elevi care au susținut examenul, șase au picat după anunțarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012.

REZULTATELE finale la BACALAUREAT 2012 vor fi afișate pe data de 13 iulie, după rezolvarea contestațiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
"E Crăciunul pentru spălătoriile auto!" Un internaut nu și-a mai recunoscut mașina în parcare din...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman