REZULTATE BACALAUREAT 2012 publicate online pe EDU.RO sunt cu 0,5 procente mai slabe decăt în 2011- susține MINISTRUL EDUCAȚIEI

REZULTATE BACALAUREAT 2012 publicate online pe EDU.RO sunt cu 0,5 procente mai slabe decăt în 2011- susține MINISTRUL EDUCAȚIEI
Publicat: 23/07/2012, 17:49
Actualizat: 23/07/2012, 18:10

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012 obținute de absolvenții de clasa a XII-a sunt comparabile cu cele de anul trecut. „Din datele pe care le avem până în acest moment rezultatele la examenul de bacalaureat de anul acesta sunt mai mici cu 0,5 puncte procentuale”, a declarat Andronescu.

Demnitarul a anunțat că va convoca o sesiune extraordinară la Senat pentru ca de anul viitor să se introducă bacalaureatul diferențiat. „Nu mă aștept să facem minuni într-un an de zile, dar aceste modificări trebuiesc făcute cât mai repede. Cred că senatorii își pot întrerupe mai devreme vacanța pentru a putea deja elabora noile norme pentru examenul de bacalaureat”, a punctat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a mai spus că după ce se vor afișa REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012, fiecare școală va face o analiză a situației și un plan concret de acțiune, cu termene clare. De asemenea, se va face o analiză și la nivelul Ministerului Educației, precum și la Centrul Național de Evaluare și Examinare, cel care elaborează subiectele pentru Evaluarea națională și pentru Bacalaureat.

Potrivit ministrului, până în acest moment REZULTATELE LA BACALAUREAT 2012 au fost centralizate în 30 de județe. „În unele județe s-a înregistrat o creștere a mediilor obținute la examenul de bacalaureat, în timp ce în altele s-a observat o scădere a ratei de promovare”, a punctat Ecaterina Andronescu.

Astfel, în județeul Iași la BACALAUREAT 2012 s-a obținut o rata de promovare cu 14 procente mai mare decât cea de anul trecut. În Gorj rata de promovare a crescut cu 11 la sută, în Alba și Argeș cu 10%, iar județele Galați, Giurgiu, Tulcea și Vrancea rata de promovare a EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2012 a crescut cu până în cinci la sută.

La polul opus se află Harghita, care a înregistrat o rata de promovare cu 34 de procente mai puțin decât anul trecut, la Botoșani rata de promovare a fost cu 17 procente mai mică decât la BACALAUREAT 2011, în Sălaj cu 16, în Constanța și Covansa cu 12, iar în Ilfovul rata de promovare a scăzut cu zece procente.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Stelian Fedorca, a precizat că subiectele de anul acesta de la EXAMENUL DE BACALAUREAT 2012, la proba de matematică, au fost mult peste gradul de pregătire. „După ce am văzut subiectele am spus că promovabilitatea la această probă va fi de 30 de procente. Rezultatele afișate până în acest moment confirmă ceea ce eu am spus”, a precizat Fedorca.

Cu toate acestea, ministrul Educației a punctat că subiectele pentru EXAMENUL DE BACALAUREAT 2012, sesiunea din toamnă, nu vor fi mai ușoare decât cele din sesiunea iunie-iulie. „Nu este corect față de elevii care au susținut examenul în această sesiune. Subiectele sunt deja făcute. Nu le vom modifica, Tot ce putem face pentru elevii care nu au promovat acest examen este să îi pregătim mai bine”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Demnitarul a mai completat că anul acesta în jur de 12.000 de absolvenți de clasa a XII-a au promovat probele scrise, care s-au susținut în perioada 2-6 iulie, dar nu au obținut o medie peste 6, care i-ar fi putut ajuta să promoveze examenul de bacalaureat după afișarea REZULTATE BACALAUREAT 2012 pe edu.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice