REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. 76,8% dintre elevi au luat medii peste 5

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. 76,8% dintre elevi au luat medii peste 5
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. Absolvenții de gimnaziu din județul ALBA află notele pe 29 iunie, odată cu afișarea rezultatelor la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Acestea sunt afișate la unitățile de învățământ unde au susținut probele sau pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Alba.
Publicat: 30/06/2013, 12:32
Actualizat: 09/07/2013, 15:18

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. Absolvenții de gimnaziu din județul ALBA află sâmbătă notele, odată cu afișarea rezultatelor la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. NOTELE LA CAPACITATE 2013 ALBA sunt afișate la unitățile de învățământ unde au susținut probele sau pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Alba. Totodată, elevii vor găsi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA și pe EDU.RO, care postează notele în 4 iulie, conform metodologiei Ministerului Educației.

CONTESTAȚII REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA. Inspectorii din județul Alba spun că au primit în total 138 de contestații, dintre care 98 la ROMÂNĂ, 39 la MATEMATICĂ și una la Limba Maghiară. Regulamentul de concurs arată că dacă după recorectarea lucrărilor există diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, atunci lucrările vor fi recorectate încă o dată.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA UPDATE ora 16.00. Elevii din județul Alba au luat note mai mari decât anul trecut. 76,8% dintre absolvenții de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5. „Avem 16 medii de 10. Față de anul trecut este o creștere cu 7,3% a procentului elevilor care au obținut medii medii mai mari sau egale cu 5″, a declarat Gheorghe Sandea, inspector șef la Alba.

VEZI AICI TOATE NOTELE OBȚINUTE LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA

La nivel național, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi.

La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.

VEZI AICI MEDIILE OBȚINUTE LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA

Notele elevilor sunt cele obținute în urma evaluării lucrărilor, evaluare care se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare și de notare, pe baza unui punctaj pe scara de 1-100.

Profesorii acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare.

Dacă diferența dintre notele celor doi evaluatori este cel mult un punct, atunci se calculează și se trece nota pe lucrarea finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale. Aceasta va fi nota luată în considerare la ADMITERE 2013.

În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de un punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori stabiliți de președintele comisiei de examen la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.

După REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA, contestațiile la probele scrise se depun și se înregistrează la școala unde s-a desfășurat examenul, sâmbătă, 29 iunie, între orele 16 – 22.

Regulamentul de concurs arată că dacă după recorectarea lucrărilor există diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițialăși cele de la contestații, atunci lucrările vor fi recorectate încă o dată.

La EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 au fost prezenți peste 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a, arată datele de la Ministerul Eucației.
În 2012, 5 elevi din județul ALBA au obșinut media 10 la EVALUARE NAȚIONALĂ. Potrivit statisticii de la Ministerul Educației, alți 104 elevi au primit note între 9,5 și 10, 185 medii între 9 și 9,5, 216 au primit medii între 8 și 8,5. De asemenea, peste 888 de elvi au luat medii sub 5 la EVALUARE NAȚIONALĂ ALBA.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. HARTA REZULTATELOR în BUCUREȘTI și în fiecare județ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 pe EDU.RO

Găsiți REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 ALBA și pe Inspectoratul Școlar Județean ALBA

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu