REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 PRAHOVA. 26 de medii de 10. 81,9% dintre elevi au luat peste 5. Inspectorul general: „Subiectele au fost prea ușoare”

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 PRAHOVA. 26 de medii de 10. 81,9% dintre elevi au luat peste 5. Inspectorul general: Subiectele au fost prea ușoare
Publicat: 30/06/2013, 12:49
Actualizat: 11/01/2020, 07:59

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013PRAHOVA. Elevii absolvenți de clasa a opta din acest județ care au participat la examen au aflat sâmbătă rezultatele la unitățile de învământ unde au fost susținute probele, Rezultatele finale ale examenului de anul acesta vor fi publicate pe data de 3 iulie și de pe EDU.RO.

UPDATE 30 iunie 12.00: După anunțarea primelor rezultate, în județul Prahova s-au depus printre cele mai multe contestații: 366. Mai exact, 111 elevi au cerut recorectarea tezelor la matematică, iar 255 au contestat notele obținute la Limba română, a precizat pentru gândul inspectorul general Horia Toma.

UPDATE 29 iunie 16.30: 26 de medii de 10. „Notele sunt bune. 81,94% dintre medii au fost peste 5, sunt 545 de elevi care au luat 10 la matematică și 56 care au luat 10 la română. La prima vedere ar trebui să ne bucure aceste rezultate. După părerea mea însă, subiectele au fost prea ușoare și nu vor da o imagine generală concludentă asupra pregătirii elevilor”, consideră inspectorul școlar general al județului Prahova, Horia Toma.

Mediile echilibrate ale elevilor din mediul rural față de cei din urban, ca și numărul mare de note maxime vor face ca la departajarea la admitere să primeze notele din gimnaziu. „în condițiile în care au făcut și unii și alții, s-ar putea să prindă locurile cele mai bune copiii cu note foarte mari care nu sunt neapărat și cei mai buni. Din 5775 de copiii 545 au luat 10 la matematică. E enorm. în timp ce între 1 și 1,99 sunt 35 la română și 33 la matematică, foarte puțini. E adevărat că avem 800 de elevi repetenți sau corigenți care nu au intrat în exemen, ceea ce înseamnă că li s-a permis să intre doar celor cât de cât pregătiți”, a precizat pentru gândul Horia Toma.

CE NOTE S-AU LUAT ÎN JUDEȚUL PRAHOVA

UPDATE 29 iunie 13.30 Surse din Inspectoratul Școlar Prahova au declarat pentru gândul că notele de la CAPACITATE 2013 vor fi afișate la ora 14.00 în școlile din Ploiești și din celelalte orașe.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 UPDATE 13.50. În județul vecin, Brașov, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, au declarat că mediile sunt mult mai bune decât anul trecut pentru că subiectele „au fost mai ușoare”. „O surpriză foarte plăcută este că, spre deosebire de anii anteriori, acum sunt mai multe medii de 10 curat”, au declarat pentru gândul reprezentanții ISJ Brașov, fără să dea mai multe detalii despre rezultate.

La nivel național, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi.

La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58.

La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.

Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații până sâmbătă, 29 iunie, la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse la nivel național, în urma examenului, circa 12.000 de contestații.
Anul trecut, la examen au participat 166.000 de elevi. Dintre aceștia, 33,9% au obținut medii sub 5. Din Suceava au participat atunci 6.023 de elevi, dintre care 1679 au luat note mai mici de 5. Totuși, 18 elevi au luat nota 10.
Interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 sunt circa 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a care au participat în acest an la examen.
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 PRAHOVA ar trebui să fie publicate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.
Pașii care trebuie urmați în vederea admiterii în liceu
Cei care au participat la examen trebuie apoi să parcurgă pașii pentru admiterea la liceu. Repartizarea se va face printr-un sistem computerizat, în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere, pe care elevii, împreună cu părinții, trebuie să o completeze în perioada 5 – 9 iulie.
În fișa de admitere se vor introduce codurile liceelor, în ordinea preferințelor. Lista este emisă de inspectoratul școlar județean. Apoi, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.
Pe 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 PRAHOVA vor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.
Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică