Adrian Popa
01.07.2013
Știri

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SIBIU. Notele la română, matematică și limba maternă. 8 medii de 10. Inspector școlar: „N-am avut în niciun an astfel de note”

Găsiți aici primele REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SIBIU, publicate pe EDU.RO și procesul de admitere în liceu 2013, în urma repartizării computerizate. Cum se fac contestațiile la examen.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SIBIU. Elevii de clasa a VIII-a care au susținut examenul în acest județ află rezultatele atât la unitățile de învățământ unde au fost susținute probele, dar și de pe EDU.RO.

NOTELE LA ROMÂNĂ ȘI LA MATEMATICĂ OBȚINUTE DE ELEVII DIN SIBIU

UPDATE 30 iunie: Potrivit inspectorului Livia Crețulescu, la Sibiu au fost depuse 113 contestații: 58 la română, 23 la germană (maternă) și 32 la matematică.

UPDATE 29 iunie: La Sibiu, tezele la matematică au adus cele mai multe note de 10 din ultimii ani, dar și cele mai multe note sub 5 de anul acesta. „Când au văzut exercițiile la matematică, elevii au spus că e superușor, lucru confirmat de colegii noștri profesori de specialitate. ca urmare sunt 180 de note de 10. N-am avut în niciun an astfel de note”, spune Chrtistine Manta-Klemens, inspector general adjunct la ISJ Sibiu.

Tot la matematica procentul notelor peste 5 a atins doar 74,6% la Sibiu, față de 88,4% în cazul tezelor la Limba română, 92% pentru notele la Limba germană și 94,8% la Limba maghiară.

„La limba maternă n-au fost deloc note de 10, dar am avut 8 medii de 10 la nivelul județului Sibiu, ceea ce e foarte bine. Înseamnă că acești copii sunt cu adevărat bine pregătiți. Mi-aș dori ca toți copiii care au luat azi note mari să-și fi însușit acele noțiuni de bază care ar trebui să fie reflectate de acest examen. Mai important decât notele este cu ce au rămas după cele 8 clase. Când subiectele sunt ușoare, există riscul ca ei să nu se mai mobilizeze în clasa a IX-a. E singura strângere de inimă pe care o am”, a adăugat Chrtistine Manta-Klemens, contactată de gândul.

Cei nemulțumiți de rezultate pot face contestații până sâmbătă la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse la nivel național, circa 12.000 de contestații după evaluare.

Interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 sunt circa 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din toată țara, care au susținut examenul. Anul trecut, la examen au participat 166.000 de elevi, dintre care 3.064 din Sibiu, iar procentul celor care au obținut medii sub 5 a fost de 33,9%.

Procesul de admitere în liceu

După ce au aflat rezultatele, absolvenții urmează etapele necesare pentru admiterea la liceu. Elevii vor fi repartizați printr-un sistem computerizat în licee, în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere. Acest document se completează în perioada 5 – 9 iulie, împreună cu părinții. În fișa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferințelor.

După acest pas, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.

În 12 iulie, la Centrul Național de Admitere, vor ajunge fișele care conțin inclusiv REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 SIBIU. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.

Inchide