REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, după CONTESTAȚII. Notele vor fi afișate pe 2 iulie

REZULTATE FINALE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, după CONTESTAȚII. Notele vor fi afișate pe 2 iulie
Publicat: 02/07/2012, 14:20
Actualizat: 20/03/2019, 17:28

După aflarea primelor REZULTATE la probele din cadrul examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, pe data de 29 iunie, elevii claselor a VIII-a care au despus CONTESTAȚII, vor afla REZULTATELE FINALE luni, 2 iulie. Recorectarea lucrărilor s-a desfășurat în perioada 30 iunie – 1 iulie.

Descarcă fișa de înscriere

Cum se desfășoară repartizarea computerizată în licee

Harta celor mai bune licee din România

Primele rezultate afișate online

Peste 12.000 de contestații depuse la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2012

În urma afișării primelor rezultate la probele evaluării naționale, la inspectoratele școlare din România au fost depuse 12.172 de contestații. Cele mai multe contestații au fost depuse de către elevii de clasa a VIII-a nemulțumiți de notele primite la proba de limba și literatura română, mai exat 7.009.

Reprezentanții ministerului de resort au declarat, recent, că nu știu dacă numărul mare de contestații la această probă s-a datorat sau nu controverselor apărute în cazul răspunsului corect la subiectul II al examenului. La această cerință elevii erau rugați să spună dacă propoziția subordonată din fraza „Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii” este una atributivă, predicativă sau subiectivă.


VĂ RECOMANDĂM SĂ VEDEȚI ÎN GÂNDUL DE AZI ce subiecte au fost date la ROMÂNĂ în această dimineață la BAC 2012. Provocarea noastră: Ați mai fi în stare să le rezolvați? AVEȚI AICI LINK-ul către SUBIECTE. Aici veți găsi și BAREMUL de corectare pentru prima probă de la BACALAUREAT


Din cauza problemelor întâmpinate în acest caz, Liviu Pop, fostul ministrul interimar al Ministerului Educației, a hotărât ca atât elevii care au răspuns la întrebare spunând că propoziția subordonată este subiectivă, cât și cei care au considerat-o predicativă vor primi punctaj maxim, mai exact șase puncte, în ciuda faptului că inițial baremul probei de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale conținea drept răspuns corect varianta „subiectivă”.

Alte 5.163 de contestații au fost depuse și către candidații care nu au fost mulțumiți de notele obținute la proba de matematică a evaluării naționale.

Unde vor fi afișate rezultatele finale

Elevii vor putea afla notele obținute în urma contestațiilor depuse, pe data de 2 iulie, atât la școala generală unde au susținut examenul, cât și de pe site-urile inspectoratelor școlare.

Rezultate BUCUREȘTI
Rezultate ALBA
Rezultate ARAD
Rezultate ARGEȘ
Rezultate BACĂU
Rezultate BIHOR
Rezultate BISTRIȚA-NĂSĂUD
Rezultate BOTOȘANI
Rezultate BRAȘOV
Rezultate BRĂILA
Rezultate BUZĂU
Rezultate CĂLĂRAȘI
Rezultate CARAȘ-SEVERIN
Rezultate CLUJ
Rezultate CONSTANȚA
Rezultate COVASNA
Rezultate DÂMBOVIȚA
Rezultate DOLJ
Rezultate GALAȚI
Rezultate GIURGIU
Rezultate GORJ
Rezultate HARGHITA
Rezultate HUNEDOARA
Rezultate IALOMIȚA
Rezultate IAȘI
Rezultate ILFOV
Rezultate MARAMUREȘ
Rezultate MEHEDINȚI
Rezultate MUREȘ
Rezultate NEAMȚ
Rezultate OLT
Rezultate PRAHOVA
Rezultate SATU MARE
Rezultate SĂLAJ
Rezultate SIBIU
Rezultate SUCEAVA
Rezultate TELEORMAN
Rezultate TIMIȘ
Rezultate TULCEA
Rezultate VASLUI
Rezultate VÂLCEA
Rezultate VRANCEA

După aflarea REZULTATELOR FINALE, absolvenții vor completa, în perioada 5 – 8 iulie, fișele de înscriere pentru admiterea în licee. Datele vor fi introduse apoi într-o bază de date, iar pe data de 14 iulie va avea loc repartizarea computeritată a candidaților în unitățile de învățământ din țară, în funcție de media de admitere și de opțiunile menționate în cadrul fișelor de înscriere.

Elevii vor afla liceele și profilurile la care au fost admiși pe data de 15 iulie, atunci când rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate în școlile generale din care provin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase