UPDATE | Românul suspectat de implicare în tentativa de ASASINARE a procurorului-șef din Bulgaria se apără: „Am refuzat să colaborez cu mafia”

UPDATE | Românul suspectat de implicare în tentativa de ASASINARE a procurorului-șef din Bulgaria se apără: „Am refuzat să colaborez cu mafia”
Ovidiu Semenescu, implicat în tentativa de asasinare a procurorului-șef al Bulgariei?/Sursa FOTO: Ziare.com
Publicat: 02/05/2023, 18:11
Actualizat: 03/05/2023, 14:01

Un român ar fi implicat în tentativa de asasinat care l-a vizat pe procurorul general al Bulgariei, scrie presa din țara vecină, care îl indică printre suspecți pe Ovidiu Semenescu, un personaj cunoscut în România, inculpat într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate la DNA Ploiești.

UPDATE: Românul suspectat de tentativa de asasinat asupra procurorului general din Bulgaria rupe tăcerea: „Nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată”

Românul despre care se spune că ar fi unul dintre suspecții tentativei de asasinat asupra procurorului general din Bulgaria a reacționat în urma acuzațiilor care i se aduc.

„Sunt un respectat om de afaceri care nu a fost niciodată condamnat în vreun proces, oricât de mult și-ar fi dorit unii sau alții. Problemele mele din Bulgaria sunt generate de faptul că am refuzat să colaborez cu mafia instituționalizată din această țară. Nu mă ascund în Elveția, ci locuiesc în această țară. Faptul că mă apăr cu probe solide și nu tolerez să fiu victima unei justiții controlate de crima organizată din Bulgaria nu face decât să înverșuneze și mai mult mafia controlată de Ivan Gheșev”, a declarat Ovidiu Semenescu.

„Cred într-o justiție corectă și îmi caut dreptatea în instanţele internaționale pentru a mă apăra de mafia consacrată din justiția bulgară”, a adăugat el, citat de Antena 3.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ovidiu Semenescu ar fi făcut parte dintr-un grup criminal organizat care ar fi șantajat politicieni de la Sofia. Numele parlamentarilor apăreau într-un raport realizat de autoritățile bulgare pentru Comisia europeană și viza contrabanda de țigări „Bulgartabak”, care finanțează organizații teroriste precum „Statul islamic”, „Al Nusra”, PKK și regimul lui Bashar Assad, scrie Europa Liberă.

Procurorii afirmă că un membru prezumtiv al grupului ar fi omul de afaceri român Ovidiu Semenescu anchetat în România pentru fapte de corupție. În schimb un al doilea român, Dorin Iordache, și un bulgar au fost arestați în Bulgaria încă din septembrie 2019.

Numele lui Semenescu apare acum în ancheta privind conspirația criminală care avea drept scop asasinarea procurorului general de la Sofia, Ivan Gheşev, deși nu este foarte clar modul în care românul este implicat în această afacere de tip mafiot.

Jurnaliștii bulgari scriu că românul Ovidiu Semenescu ar fi aranjat plăți pentru asasinarea lui Ivan Gheșev, actualul procuror general al Bulgariei.

Anterior tentativei de asasinat care l-a vizat pe procurorul-șef de la Sofia, autoritățile bulgare lansaseră o anchetă împotriva unui grup interlop, din care fac parte Krasimir Kamenov-Kuro, Tsvetan Vasilev, Dilian Georgiev, Tony Ivanov-Parfyuma și alții, cercetați pentru un plan ascuns ilegal de eliminare a magistraților și a oamenilor legii de la Sofia care pare că deranjaseră mafia bulgară.

Un rol important în acest plan ascuns l-ar avea și Ovidiu Semenescu, arată sursele judiciare ale publicațiilor din Bulgaria, care este legat de serviciile românești de informații, scrie novini247.com.

Ancheta judiciară a explodat în mass-media în martie 2023, adică, cu mai puțin de două luni înainte de de tentativa de asasinare a lui Gheșev.

Reținut de procurorii anticorupție de la Ploiești

Ovidiu Semenescu a fost reținut în 2015, în legătură cu fraudarea contractelor de livrare de apă în București, de către procurorii DNA, ulterior a fost eliberat, iar dosarul a fost preluat și de procurorii francezi, scrie Europa Liberă.

Cum se desfășoară ancheta în cazul tentativei de asasinat a procurorului-șef de la Sofia

Marți, 2 mai, prim-ministrul interimar Galab Donev prezidează o ședință în Consiliul de Miniștri în legătură cu atacul asupra procurorului șef.

Presa bulgară a aflat din că sunt așteptate percheziții la peste 15 adrese din Sofia și din Bulgaria pe baza informațiilor despre persoane complice la fapta penală.

Printre suspecți se numără mâna dreaptă a interlopului Krasimir Kamenov-Kuro (n.r. – și acesta fugit în străinătate) și oameni de afaceri proeminenți ale căror nume sunt legate de atacuri planificate asupra altor magistrați din Bulgaria.

Reamintim că fostul procuror special Angel Kanev a anunțat că a primit amenințări cu viața sa sub formă de scrisori „sângeroase” cu gloanțe și a fost urmărit și filmat în fața casei sale de indivizi cu trecut infracțional.

Kanev a fost procurorul principal în cauzele împotriva unor interlopi bulgari extreme de influenți căutați pentru infracțiuni grave.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?