ROMÂNCĂ INCENDIATĂ LA ROMA de o grupare criminală ca MESAJ PENTU O BANDĂ RIVALĂ de proxeneți români

ROMÂNCĂ INCENDIATĂ LA ROMA de o grupare criminală ca MESAJ PENTU O BANDĂ RIVALĂ de proxeneți români
Publicat: 03/11/2012, 14:12
Actualizat: 28/03/2019, 02:20

Autoritățile de la Roma suspectează că, la jumătatea lunii septembrie, o grupare criminală i-a dat foc, pe stradă, unei prostituate, care provine din Botoșani, pentru a trimite astfel un mesaj înfricoșător unei bande rivale, formată din proxeneți români, femeia fiind complet mutilată.

Incidentul a avut loc pe strada Rocca Cencia, o zonă aproape rurală, situată între bulevardele Prenestina și Casilina, la periferia Romei, unde obișnuiau să-și facă apariția mai multe prostituate, între care și Mihaela Roznov, în vârstă de 22 de ani, din Botoșani, potrivit unui raport al Poliției italiene.

Orfană de tată, fata a plecat în Italia imediat după ce a împlinit 18 ani pentru a-și câștiga existența ca prostituată. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a ieșit, ca de obicei, în locul în care obișnuia meargă pentru a-și găsi clienți. Avea deja patru ani de când lucra în Italia și, în afara unor incidete minore, provocate, de cele mai multe ori, de diferiți clienți băuți sau drogați, Mihaela nu fusese auzită de nimeni să se fi plâns de faptul că a pățit vreodată ceva rău ori că se simte amenințată. Ca urmare, în noaptea respectivă, aceasta nu avea nici cea mai vagă presimțire cu privire la nenorocirea care avea să se abată asupra ei.

După lăsarea întunericului, doi bărbați au apărut din întuneric și, fără să spună nimic, au trântit-o la pământ, au lovit-o de câteva ori, apoi au turnat în grabă benzină peste ea și i-au dat foc, transformând-o,
într-o fracțiune de secundă, într-o torță vie. Apoi, au luat-o la fugă și au dispărut în bezna nopții.

Scena, ruptă parcă dintr-un film de groază, i-a marcat puternic pe cei câțiva martori care se aflau în apropiere. Aceștia au relatat cu lux de amănunte cum a decurs, pas cu pas, înfiorătoarea pedeapsă de tip mafiot.

Audiați de anchetatori, aceștia au povestit că au văzut cum ardea corpul unei prostituate, care „țipa și se răsucea de durere”. În același timp, martorii au văzut cum colegele prostituatei se chinuiau să-i smulgă
hainele cuprinse de flăcări și încercau să stingă focul cu mâinile goale, apăsând pe picioarele, pe mâinile și pe abdomenul victimei.

La rândul lor, prostituatele care au fost de față au fost sărace în declarații, nefiind de niciun folos pentru polițiștii care le-au interogat. Fetele s-au limitat să spună doar că, la început, agresorii au lovit-o pe Mihaela cu pumnii și cu picioarele, iar „când s-a prăbușit la pământ, au stropit-o cu ceva care mirosea a benzină, i-au dat foc și au fugit”. În ce-i privește pe cei doi autori, prostituatele au spus că nu-i cunoșteau și nu pot nici măcar să-i descrie, pe motiv că purtau glugi care le acopereau fețele aproape în totalitate.

Tânăra, ajutată de trecători și de o patrulă a carabinierilor din zona Tor Bella Monaca, a fost transportată la Spitalul Santo Eugenio, unde, se arată în raportul anchetatorilor, medicii s-au declarat rezervați în
legătură cu șansele de supraviețuire ale acesteia. Tânăra a suferit arsuri de gradul trei pe jumătate din suprafața corpului, existând riscul să apară complicații grave. În plus, cadrele medicale au explicat că, dacă scapă cu viață, pacienta va avea nevoie de un lung șir de operații complicate pentru refacerea pielii, în condițiile în care este complet mutilată.

Raportorul regional pentru Politici Sociale, Aldo Forte, a vizitat-o pe Mihaela Roznov la spital, iar aceasta i-a spus doar că îi este teamă de faptul că, cei care i-au dat foc de vie, ar putea încă să-i facă rău.
Chestionată de polițiști, românca din Botoșani a afirmat că nu îi cunoaște pe agresori.

Fără să aibă prea multe indicii legate de identitatea suspecților, polițiștii italieni au lansat mai multe ipoteze de lucru, însă, judecând după „cruzimea deosebită”, aceștia presupun că, cel mai probabil, „unul
dintre grupurile care controlează piața sexului ar fi vrut să trimită un mesaj animalic unui grup rival”, notează anchetatorii în raportul citat.

Un alt scenariu luat în calcul de polițiști este acela că prostituata ar fi vrut să lucreze pe cont propriu și „cineva a decis să pedepsească o sclavă care voia să fie liberă”.

Autorii încă nu au fost identificați, iar ancheta este instrumentată de carabinierii din zona Frascati.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...