România are 80 de kilometri pătrați de gropi. Anunțul CNAIR după publicarea statisticii dezastruoase

Redactor:
Dan Straut
România are 80 de kilometri pătrați de gropi. Anunțul CNAIR după publicarea statisticii dezastruoase
Detalii în articol

Lucrările de plombare a gropilor sunt proiectate pentru o suprafață totală de 619.040 de metri pătrați, din care au fost realizate până în prezent lucrări de reabilitare pe 24.195 de metri pătrați. „Rezultă o suprafață cu gropi de 594.000 mp, care – potrivit normativelor actuale de echivalare – se împarte la 7.000 și avem, astfel, puțin peste 80 de kilometri pătrați de gropi”, au explicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții CNAIR.

Cele mai mari suprafețe cu gropi se întâlnesc – potrivit statisticii CNAIR – pe șoselele desrevite de Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (200.000 mp), Iași (192.780 mp), București (76.290 mp) și Cluj (55.850 mp). Cele mai mici suprafețe cu gropi sunt la administratorii din Timișoara (17.640 mp), Constanța (25.030 mp) și Craiova (51.450 mp).

„În perioada 1 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionale, se va desfășura programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente). Tipurile de lucrări de întreținere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreținerea platformei drumului, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

„Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, dar și colmatari crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici”, se menționează în comunicat.

În anul 2018, pentru programul de reparații și întretinere a autostrăzilor și drumurilor naționale sunt alocați aproximativ 120 de milioane de lei. „Precizăm că reparațiile periodice, care constau în prinicipal în așternerea de covoare bituminoase, vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziții publice aferente”, mai arată CNAIR.

Inchide