Românii caută soluții să încarce mașina electrică la bloc: “Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior”

Românii caută soluții să încarce mașina electrică la bloc: “Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/09/2022, 11:13
Actualizat: 05/09/2022, 11:16

Tot mai mulți români sunt interesați de mașinile electrice, în contextul prețului mare al combustibilului, atrași de economia pe care ar putea să o facă. Unii încă documentează subiectul înainte de a face pasul, alții sunt descurajați de numărul insuficient al stațiilor de încărcare. După spusele șoferilor, pare că soluția, de fapt, este mult mai simplă. 

Soluția este simplă pentru cei care locuiesc la curte, iar cei care stau la bloc caută variante optime.

Este cazul unui șofer care vrea să afle dacă sunt posesori de mașini electrice care își încarcă mașina noaptea, la bloc, după cum a întrebat pe Facebook.

–  Încarcă cineva mașina la bloc peste noapte? Dacă da, cum protejati încărcătorul de furt?

A întrebat șoferul pe pagina Dacia Spring România.

–  Fără cheia de la mașină nu poate scoate mufa.

Cei mai mulți dintre cei care au comentat îl asigură că nu poate fi furat cablul.

Șoferii i-au explicat bărbatului diferite metode de siguranță

Șoferii au sărit imediat cu tot felul de sfaturi, unii mai glumeți, alții mai serioși.

„Eu ridic capota, mufez cablul la încărcător și mufa la cablu rămâne sub capotă, scot mufa de încărcare, nu se închide capota, dar rămâne un spațiu mic care e greu să bagi mâna să deschizi, dacă e pe mentalitatea că taie cablul îl taie și la stația de încărcare, pui cameră de supraveghere vizibilă.”

„Sfatul meu este să alimentați prelungitorul (de 2.5 mm) cu un sonoff pow pe care îl programați să dea curent doar pe perioada încărcării, să fie fără tensiune în rest pentru a limita riscurile.”

„Nu se poate scoate cablul fără să îl deteriorezi, încercați să vedeți dacă puteți să-l scoateți când încarcă.”

„Bagi cablul de încărcare cu prelungitor cu tot în mașina și lași un pic geamul întredeschis pe unde intră și respectiv ies cele 2 cabluri. Apoi incui mașina. Ca să îl fure trebuie să spargă geamul și să taie cablul, că altfel nu iese din portul de încărcare.”

„Iei un prelungitor mai lung, îi faci o buclă pe care o legi de degetul mare de la picior când te bagi în pat să dormi. Când cineva încearcă să tragă de cablu, te vei trezi și ieși pe geam la el.”

„După ce pui mașina la încărcat, apeși pe cheie butonul de închis de două (2) ori și mufa de încărcare din botul mașinii se blochează de către sistemul de blocare al mașinii, prin urmare nu are cum să îl scoată nimeni, nici măcar tu ca proprietar, dacă nu deblochezi mașina.”

„Cred că hoții chiar nu au altceva de făcut decât să fure cablu.”

„Singurul lucru este să își încarce cineva telefonul la priza ta (furt de curent), în rest, colegii au zis deja că nu poți scoate mufa din mașină.”

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase