Românii mai merg la Paris doar dacă sunt obligați de afaceri. Cu cât s-au ieftinit vacanțele în Franța în ultimele zile

Românii mai merg la Paris doar dacă sunt obligați de afaceri. Cu cât s-au ieftinit vacanțele în Franța în ultimele zile
Publicat: 18/11/2015, 16:40

„Majoritatea celor care și-au rezervat în aceste zile zboruri sau hoteluri în capitala Franței pleacă în interes de afaceri. De asemenea, imediat după atentatele din 13 noiembrie, s-au înregistrat anulări de zboruri către Paris sau rerutări pe alte destinații, atât cu plecări în noiembrie, cât și în decembrie”, se arată într-un comunicat al Paravion.ro.

Pentru a încuraja turiștii să revină în capitala Franței, hotelierii au redus tarifele cu 50% în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau condițiile de emitere a biletului de avion.

În ceea ce privește condițiile de anulare sau amânare a zborurilor către Paris, pasagerii posesori de bilete de călătorie emise pe zboruri TAROM, cu cel puțin un tronson de călătorie spre/dinspre Paris, în perioada 14 – 22 noiembrie 2015, pot amâna călătoria, iar contravaloarea biletelor/cupoanelor „necălătorite” se va constitui într-un credit ce va putea fi ulterior utilizat pentru achiziționarea de bilete pe orice destinație operată de TAROM.

De asemenea, orice pasager cu bilet rezervat Lufthansa/Swiss/Austrian Airlines/Brussels Airlines cu zbor până la și inclusiv pe data de 18 noiembrie, de la Paris, al cărui bilet a fost emis până la și inclusiv pe 13 noiembrie 2015, poate reprograma călătoria gratuit.

De asemenea, Air France oferă opțiuni de modificări gratuite rezervărilor celor care călătoresc cu bilet valabil, emis la sau înainte de 14 noiembrie 2015, privind zborurile spre Paris sau alt oraș din Franța, indiferent de tariful plătit, pentru zboruri dintre 17 și 22 noiembrie 2015.

„Paravion.ro consideră că putem ajuta Parisul cel mai bine în acest moment prin promovarea acestuia ca destinație de vacanță. Francezii au nevoie să se reîntoarcă la o viață normală, iar o viață normală înseamnă un oraș plin de turiști. Prin urmare, vom continua să promovăm Parisul ca destinație de Sărbători”, afirmă Remus Vișan, managing director al Paravion.ro.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 400 de euro de persoană și includ transport cu avionul și 3 nopți de cazare, iar o vacanță de Revelion, cu zbor dus- întors și 5 nopți de cazare, pornește de la 640 de euro de persoană. Prețurile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achiziționa o vacanță similară, în aceeași perioadă, pe Valea Prahovei, spun oficialii Paravion.ro.

Pe de altă parte, un city break în Paris, după data de 1 decembrie, ajunge la 230 euro de persoană, față de 300 euro de persoană, atât cât ar fi costat în mod normal în această perioadă.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agenții de turism online din România, care operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

Un număr de 129 de persoane au fost ucise și alte câteva sute rănite, într-o serie de atentate comise vineri în mai multe zone din Paris. Teroriști sinucigași s-au aruncat în aer, vineri seară, în fața arenei „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franței și Germaniei. În paralel, teroriștii au deschis focul cu arme automate la restaurante și terase din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, în centrul capitalei Franței. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun