Rudel Obreja atacă decizia din dosarul Gala Bute

Rudel Obreja atacă decizia din dosarul Gala Bute
Publicat: 12/06/2018, 02:00
Actualizat: 25/03/2019, 23:00

„Acest dosar a început împotriva mea cu o minciună. S-a reușit o înscenare împotriva mea. Am fost condamnat și nu sunt de acord cu soluția dată de instanța de apel și m-am prezentat. Vă rog să-mi permiteți să-mi dovedesc singur nevinovăția și să admiteți excepția de neconstituționalitate,” a spus Rudel Obreja în fața judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Apărătorul lui Rudel Obreja a invocat, în ședința de luni de la instanța supremă, două excepții de neconstituționalitate ce vizează articole de lege privind efectuarea unei expertize în cadrul unui proces penal, respectiv compunerea completului de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ)

Rudel Obreja a fost condamnat, săptămâna trecută, de magistrații ÎCCJ la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.În aceeași cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului președinte a Federației Române de Box, iar acuzațiile de evaziune fiscală au fost desființate.

În același dosar, magistrații instanței supreme au condamnat-o, marți, pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Judecătorii au decis să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță. În același dosar, Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, Dragoș Botoroagă la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.