S-a aflat cine era pilotul avionului prăbușit în Lacul Colibița. Era un cunoscut afacerist din Bistrița

S-a aflat cine era pilotul avionului prăbușit în Lacul Colibița. Era un cunoscut afacerist din Bistrița
Avion prăbușit în Lacul Colibița, județul Bistrița -Năsăud / Sursa FOTO: ISU Bistrița
Publicat: 28/08/2022, 18:28

Pilotul care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic carea  avut loc duminică pe Lacul Colibița din  județul Bistrița-Năsăud era un om de afaceri cunoscut din Bistrița, dar și unul dintre cei mai experimentați piloți din județ, pe nume Marius Ionașcu.

Marius Ionașcu avea 65 de ani și deținea o firmă de aparate de aer condiționat. Afaceristul era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ. În anul 2016 obținuse și licența ULM, pentru pilotarea aparatelor de zbor ultra-ușoare, potrivit presei locale.

Cum s-a produs accidentul

Marius Ionașcu a decolat, duminică, 28 august, de pe Aerodromul din Unirea. Alături de el s-a aflat la bordul avionului un cetățean german,

Avionul a fost văzut de mai mulți localnici zburând la o distanță foarte mică deasupra apei Lacului Colibița. Din imaginile surprinse de martori se poate observa cum avionul s-a prăbușit în apă, rupându-se în mai multe bucăți.

Marius Ionașcu a fost scos din apă inconștient de către martori, iar un paramedic aflat în timpul liber a început să-l resusciteze până la sosirea ajutoarelor. În ciuda eforturilor depuse de medici, decesul afaceristului a fost declarat după aproximativ 2 ore de la începutul manevrelor de resuscitare.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului, inconştient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. (…) Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima fază, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Năsăud, dar a reintrat în stop cardiorespirator în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistrița.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase