S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu
Publicat: 25/11/2012, 18:56
Actualizat: 25/03/2019, 22:23

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă seară, în Piața Mare din Sibiu, la deschiderea oficială a celei de-a șasea ediții a Târgului de Crăciun, care a inclus un show de lumini, colinde și un concert susținut de Nicola, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cea de-a șasea ediție a Târgului de Crăciun de la Sibiu a fost deschis, sâmbătă seară, în Piața Mare a orașului, de către atașatul social al Ambasadei Austriei în România, Barbara Weibke Schofnagel, în prezența a câtorva mii de sibieni și turiști.

„Este ușor de remarcat că Târgul de Crăciun devine din an în an tot mai frumos. Doresc tuturor vizitatorilor clipe frumoase în așteptarea sărbătorilor. Târgul de Crăciun este deschis”, a declarat Barbara Schofnagel, pe scena instalată în Piața Mare.

Pe scenă au urcat apoi reprezentanții tuturor cultelor religioase din Sibiu, care au transmis mesaje de unitate și credință, pentru ca la final să cânte împreună colindul „Trei păstori”.

La fel ca la ultimele ediții, o solistă costumată în alb, reprezentând-o pe „Crăiasa Zăpezii”, a interpretat colindul „O, ce veste minunată”, dintr-o nacelă instalată lângă bradul de Crăciun, la aproximativ 20 de metri înălțime.

Seara a fost încheiată cu un scurt show de lumini și muzică, urmat de un concert Nicola.

„Nu este foarte frig, e numai bine, ne-am și pregătit să stăm câteva ore afară. Târgul cred că e cel mai frumos de până acum și ne bucurăm de concert, sper să mai fie astfel de evenimente”, a declarat Cătălin, unul din spectatori.

„Nu am apucat să cumpărăm nimic, e prea mare nebunia acum, vom veni zilele următoare să vedem dacă găsim cadouri, acum ne bucurăm numai de spectacol”, a afirmat o spectatoare, Oana.

Târgul care, potrivit organizatorilor a intrat recent într-un top al celor mai frumoase zece târguri de Crăciun din Europa, va putea fi vizitat de sibieni și turiști până în a doua zi de Crăciun, 26 decembrie.

În cadrul acestuia, vor fi organizate pentru copii „Atelierele lui Moș Crăciun” – de brutărie, de ornat turtă dulce și de confecționat lumânări. Acestea vor avea loc de luni până vineri pe bază de programare, până acum fiind rezervate aproximativ 80% din locuri, iar în weekend vor fi deschise oricui.

În fiecare sâmbătă și duminică, vor avea loc, pe scena din Piața Mare, concerte de colinde și spectacole de dansuri și obiceiuri de iarnă. Magicianul Marian Râlea va susține două spectacole pentru cei mici, unul în 15 decembrie, iar altul în 23 decembrie, când în Piața Mare va veni și Moș Crăciun.

Târgul, ce ocupă o suprafață totală de 5.000 metri pătrați, este compus din 65 de căsuțe, unde comercianți din peste 20 de județe vând produse de sezon, precum lumânări sculptate manual, globuri, accesorii și obiecte decorative din fier forjat, blănuri și accesorii din blană, jucării din materiale ecologice, articole de îmbrăcăminte, dar și bunătăți preparate pe loc, cum sunt frigărui din fructe trase în ciocolată, clătite sau produse ale gastronomiei maghiare.

O asociație de protecție a animalelor din Sibiu va organiza, în weekend-uri, campanii de adopții a câinilor și pisicilor fără stăpân, iar în cadrul unei căsuțe puse la dispoziția ONG-urilor de organizatorii târgului se vor vinde în scop caritabil decorațiuni create de voluntari.

Lângă bradul de Crăciun, înalt de 20 de metri, a fost montată o sculptură din lemn de tei ce prezintă scena nașterii Domnului, în mărime naturală.

Pentru turiștii care doresc să viziteze special Târgul de Crăciun de anul acesta, organizatorii, împreună cu unul din hotelurile centrale din oraș, au pregătit un pachet turistic intitulat „Sibiu Christmas Market Break”. Acesta costă 69 de euro și include două nopți de cazare, ghidaj în limbile engleză, germană sau franceză prin Târgul de Crăciun și Centrul Istoric al Sibiului, un ski-pass de o zi la Arena Platoș și un cadou surpriză din partea organizatorilor târgului.

Potrivit organizatorilor, au fost cumpărate, până acum, aproximativ 30 de pachete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului