Salvările încearcă să ajungă la trei bolnavi din județul Buzău

Salvările încearcă să ajungă la trei bolnavi din județul Buzău
Salvările și cu utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă la trei bolnavi din județul Buzău, care au nevoie de ajutor medical de urgență, între care și gravida din Robeasca, spre care ambulanța a plecat de duminică dimineață, femeia având nevoie urgentă de o operație de cezariană.
Publicat: 26/01/2014, 14:30
Actualizat: 03/02/2019, 17:33

Salvările și cu utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă la trei bolnavi din județul Buzău, care au nevoie de ajutor medical de urgență, între care și gravida din Robeasca, spre care ambulanța a plecat de duminică dimineață, femeia având nevoie urgentă de o operație de cezariană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, salvările însoțite de utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă, la ora transmiterii acestei știri, la doi bolnavi cardiaci, aflați în zone cu drumuri blocate de nămeți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, o urgență majoră în acest moment este ca echipele de salvare să ajungă la o gravidă din comuna Robeasca, aflată pe punctul de a naște și care are nevoie urgentă de operație. Femeia de 27 de ani era programată la cezariană, însă nașterea s a declanșat mai devreme decât se preconiza. Astfel, medicii trebuie să ajungă urgent la ea, întrucât gravida trebuie dusă la maternitate și supusă unei intervenții chirugicale, spre Robeasca fiind trimisă, la ora actuală, și o șenilată.

La ora transmiterii acestei știri, gravida se afla la casa părintească, împreună cu șeful de post din localitatea Robeasca. Agentul de Poliție tine legătura permanent cu echipele de salvare care încearcă să străbată prin nămeți.

În cazul bolnavilor cardiaci la care salvările nu reușsesc să ajungă, ajutorul medical de urgență este acordat de persoane medicale din zonă.

Între timp, alte cazuri medicale urgente s-au rezolvat în județul Buzău, o femeie gravidă din localitatea Movila Banului născând la domiciliu, până când echipele de salvare, între care s-au aflat și militari, au reușit să ajungă la ea. Atât nou-născutul, cât și lăuza, care nu se simțea bine, au fost transportați la Maternitatea din Buzău, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol.

De asemenea, copilul din localitatea Bentu care prezenta convulsii a fost preluat de către medici duminică și dus la spital, fiind acum în afara oricărui pericol.

În județul Buzău, la ora transmiterii acestei știri sunt blocate mai multe drumuri județene, dar și toate drumurile naționale, cu excepția DN 10 Buzău – Brașov, pe care este impusă restricție de tonaj pentru mașinile mai mari de 7, 5 tone.

Duminică dumpă-amiază, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că va emite cod roșu pentru județul Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate.

Avertizarea cod roșu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităților mari de zăpadă și a vitezei vântului, a anunțat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj vor ieși de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Județele Vrancea, Galați, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța vor fi în cod portocaliu până luni dimineața, la ora 9.00.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto