„Săracii bogați directori de la DGASPC Bacău”. De la achiziții de lux în vremuri de criză, la fals în declarații

„Săracii bogați directori de la DGASPC Bacău”. De la achiziții de lux în vremuri de criză, la fals în declarații
„Săracii bogați directori de la DGASPC Bacău”. De la achiziții de lux în vremuri de criză, la fals în declarații
Publicat: 29/12/2020, 16:17
Actualizat: 29/12/2020, 16:19

Audit la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, după ce s-a aflat că instituția face cheltuieli de lux. Fostul director a fost demis și obligat să plătească o amendă penală după ce a mințit că nu deține nicio locuință personală cu scopul de a intra în posesia unui aparatament ANL, iar actualul director a intrat în gura salariaților pentru că a dotat instituția cu mașini scumpe în timp ce ei nu-și primeau salariile.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a ieșit în evidență după ce a achiziționat trei autoturisme în valoare de 650.000 de lei, în timp ce angajații instituției protestau zilnic în fața Consiliului Județean și a Instituției Prefectului că nu și-au primit salariile de luni de zile. În momentul în care s-a aflat despre cheltuielile instituției, directorul Ciprian Popa a explicat necesitatea celor trei autovehicule pentru care s-a plătit suma de 650.000 de lei: „Cele trei autoturisme vor deservi Centrul de Servicii Sociale Ghiocelul Bacău, acestea vor fi utilizate de specialiştii centrului din cadrul Unităţii mobile de interventie la domiciliu pentru a furniza servicii de recuperare la domiciliul copiilor cu dizabilităţi de pe raza intregului judeţ. Una dintre cele 3 maşini va fi utilizată şi pentru a transporta echipamente necesare în procesul de recuperare. Sunt o necesitate pentru că am deservit până acum 130 copiii cu dizabilităţi din comunităţile din județul Bacău şi familiile acestora”.

Bani pentru mașini, dar nu pentru salarii

DGASPC-ul a cumpărat un Renault Trafic Combi, fiecare în valoare de 107.413 lei, fără TVA, două Dacia Sandero Stepway, cu câte 47.970 de lei fără TVA, o Dacia Duster de 64.371 de lei fără TVA, o Dacia Dokker Stepway la 64.371 lei şi o Dacie Dokker Van, la 54.911 lei fără TVA. Autovehiculele au fost luate pentru centrele Ghiocelul, CIAPV Răchitoasa, CIAPD C Negri din Tg. Ocna, CARPAD Comăneşti, CIA Condorul şi CSS Alexandra Oneşti.

Ulterior, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, a comandat un audit intern pentru a vedea cum sunt gestionați banii la DGASPC Bacău.

„Vreau să vă anunț că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a fost făcut un audit ca să văd ce se întâmplă acolo. Noi, Consiliul Județean Bacău, am virat banii, dar să văd cum ajung la beneficiari. Auditul a fost finalizat și sunt câteva recomandări pentru cei de acolo, dar le voi face publice în perioada următoare, după o analiză atentă a tuturor structurilor din subordinea instituției pe care o conduc”, a susținut acesta.

Fosta directoare și-a luat o locuință ANL, deși avea deja o locuință proprietate personală

La sfârșitul lunii octombrie, Daniela Țîțaru, fosta directoare a DGASPC Bacău, a scăpat cu o amnedă penală, în valoare de 5.700 de lei, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au consemnat 8 falsuri în declarații. Inițial Daniela Țîțaru fusese condamnată la pedeapsa cu închisoarea de către Judecătoria Bacău. Subiectul anchetei a fost o locuință ANL obținută de la Primăria Bacău, chiar dacă deținea și o locuință proprietate personală.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitateaciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Horoscop marți, 28 martie 2023. Zodia care are probleme cu banii