„Săracii bogați directori de la DGASPC Bacău”. De la achiziții de lux în vremuri de criză, la fals în declarații

Redactor:
Cătălin Cojocaru

Audit la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, după ce s-a aflat că instituția face cheltuieli de lux. Fostul director a fost demis și obligat să plătească o amendă penală după ce a mințit că nu deține nicio locuință personală cu scopul de a intra în posesia unui aparatament ANL, iar actualul director a intrat în gura salariaților pentru că a dotat instituția cu mașini scumpe în timp ce ei nu-și primeau salariile.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a ieșit în evidență după ce a achiziționat trei autoturisme în valoare de 650.000 de lei, în timp ce angajații instituției protestau zilnic în fața Consiliului Județean și a Instituției Prefectului că nu și-au primit salariile de luni de zile. În momentul în care s-a aflat despre cheltuielile instituției, directorul Ciprian Popa a explicat necesitatea celor trei autovehicule pentru care s-a plătit suma de 650.000 de lei: „Cele trei autoturisme vor deservi Centrul de Servicii Sociale Ghiocelul Bacău, acestea vor fi utilizate de specialiştii centrului din cadrul Unităţii mobile de interventie la domiciliu pentru a furniza servicii de recuperare la domiciliul copiilor cu dizabilităţi de pe raza intregului judeţ. Una dintre cele 3 maşini va fi utilizată şi pentru a transporta echipamente necesare în procesul de recuperare. Sunt o necesitate pentru că am deservit până acum 130 copiii cu dizabilităţi din comunităţile din județul Bacău şi familiile acestora”.

Bani pentru mașini, dar nu pentru salarii

DGASPC-ul a cumpărat un Renault Trafic Combi, fiecare în valoare de 107.413 lei, fără TVA, două Dacia Sandero Stepway, cu câte 47.970 de lei fără TVA, o Dacia Duster de 64.371 de lei fără TVA, o Dacia Dokker Stepway la 64.371 lei şi o Dacie Dokker Van, la 54.911 lei fără TVA. Autovehiculele au fost luate pentru centrele Ghiocelul, CIAPV Răchitoasa, CIAPD C Negri din Tg. Ocna, CARPAD Comăneşti, CIA Condorul şi CSS Alexandra Oneşti.

Ulterior, președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, a comandat un audit intern pentru a vedea cum sunt gestionați banii la DGASPC Bacău.

„Vreau să vă anunț că la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a fost făcut un audit ca să văd ce se întâmplă acolo. Noi, Consiliul Județean Bacău, am virat banii, dar să văd cum ajung la beneficiari. Auditul a fost finalizat și sunt câteva recomandări pentru cei de acolo, dar le voi face publice în perioada următoare, după o analiză atentă a tuturor structurilor din subordinea instituției pe care o conduc”, a susținut acesta.

Fosta directoare și-a luat o locuință ANL, deși avea deja o locuință proprietate personală

La sfârșitul lunii octombrie, Daniela Țîțaru, fosta directoare a DGASPC Bacău, a scăpat cu o amnedă penală, în valoare de 5.700 de lei, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au consemnat 8 falsuri în declarații. Inițial Daniela Țîțaru fusese condamnată la pedeapsa cu închisoarea de către Judecătoria Bacău. Subiectul anchetei a fost o locuință ANL obținută de la Primăria Bacău, chiar dacă deținea și o locuință proprietate personală.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Câte neveste a avut de fapt Liviu Vârciu! Nimeni nu știa că a fost căsătorit...
A ieșit scandal pentru că Halep s-a vaccinat cu Pfizer! S-a aflat motivul pentru care,...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
La ecografia din a 34-a saptamana de sarcina a aparut ceva langa capul copilului. Cand...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Ce se întâmplă în India de când Ivermectina e folosită anti-covid-19. Dr. Adina Alberts a...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... Nu a mai putut fi salvat!
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide